Ο Σκυλακάκης διεκδικεί μια θέση στο Επικρατείας της ΝΔ

Μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας διεκδικεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο επικεφαλής της Δράσης, με τη συγκρουσιακή φυσιογνωμία, και με τα… ανοιχτά μέτωπα με πλειάδα κορυφαίων παραγόντων της Κεντροδεξιάς αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε προ ημερών τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου το κομματικό μόρφωμά του να συνεργαστεί στις εκλογές με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η έλευση Σκυλακάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε εσωκομματικό επίπεδο και… πολύ μεγαλύτερες στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, λόγω του παρελθόντος του, αλλά και των ακραία νεοφιλελεύθερων απόψεων που διαχρονικά κομίζει, με αποτέλεσμα να βάζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που δοκιμάστηκαν αγρίως την εποχή της κρίσης και των Μνημονίων.

Η… συμπόρευση ωστόσο δεν αποτρέπεται πλέον, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Και η απορία των περισσοτέρων είναι… πού θα εκτεθεί εκλογικά ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Αρκετοί ποντάρουν στη Β’ Αθηνών, ως καταφύγιο… των πάντων, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που δεν αποκλείουν την Α’ Αθηνών, παρά την εκεί παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία βρέθηκε στο παρελθόν κοντά.

Στην πραγματικότητα βέβαια, ο πραγματικός στόχος του Θόδωρου Σκυλακάκη είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, μιας και θα ταίριαζε καλύτερα στον συμβολισμό της συνεργασίας των δυο κομμάτων. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης άλλωστε είναι πρόεδρος της Δράσης, και όχι… το οποιοδήποτε στέλεχος, επομένως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι το φυσικό λιμάνι στο οποίο θα κατέληγε, στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Η εκλογική τύχη του Θόδωρου Σκυλακάκη πάντως, θα κρίνει και το αν στις εκλογές θα είναι υποψήφια άλλα στελέχη της Δράσης με… δύσκολο παρελθόν, όπως η Μιράντα Ξαφά, για την οποία επίσης ακούγεται ότι θα ήταν δεκτική σε μια, συμβολική θέση στη λίστα Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να συμβεί αν έχει… προλάβει ο Θόδωρος Σκυλακάκης.