Καμμένος: Οι απειλές Ερντογάν να απευθυνθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ...Δεν είναι ελληνικό θέμα.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 20170 σχόλια


Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να στρέψει τις απειλές του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πλευρές με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες, και όχι στην...
Ελλάδα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή "Καλημέρα" (Σκαϊ).

Ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στη σφοδρή αντίδραση της Αγκυρας μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί και τις απειλές να καταργηθεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες.

«Στο προσφυγικό η Τουρκία έχει τρεις ενεργές συμφωνία. Μία με την Ελλάδα, για την επαναπροώθηση όσων δεν είναι πρόσφυγες, μία με την ΕΕ και μία με το ΝΑΤΟ, που προβλέπει ξεκάθαρα ότι όποιος διασώζεται εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων επιστρέφει Τουρκία. Οταν η  Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στην ΕΕ, με την οποία έχει υπογράψει και έχει πάρει το ''χαρτζιλίκι'' της, 3 δισ. ευρώ, αλλά και στο ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι απειλές του Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που έχει συμφωνήσει πέραν της Ελλάδος», επανέλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί η Τουρκία, από τη στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά θανατικής ποινής, δεν μπορεί το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διωγμούς με την πρόφαση για συμμετοχή στο πραξικόπημα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε ακόμη σε Τούρκους αξιωματικούς στις Βρυξέλλες, οι οποίοι υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, που κάποια στιγμή βρέθηκαν χωρίς μισθό, με τα χρήματά τους να έχουν κατασχεθεί και  τις οικογένειές τους να διώκονται στην Τουρκία, ενώ δεν είχαν εμπλοκή στο πραξικόπημα.

«Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν οι Τούρκοι αξιωματικοί είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα, αλλά στο αν σε περίπτωση που σταλούν πίσω θα έχουν την αντιμετώπιση που προβλέπεται από τη Χάρτα της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που τριτοκοσμικά ελέγχει τους δικαστές, αλλά με μία δημοκρατική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε τελικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είπε ότι καταδικάζουμε το πραξικόπημα και οποιαδήποτε κίνηση εναντίον εκλεγμένης κυβέρνησης. Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και άλλο το να ζητάς από μία κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσεις κατηγορούμενους, να εφαρμόζει τη Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έχουν δίκαιη δίκη».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο Ταγίπ Ερντογάν στείλει βάρκες με μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, απάντησε: «Τότε το ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται, ζητά μέσω της Frontex να σταλούν πίσω στην Τουρκία και η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να εφαρμόσει τη συνθήκη που έχει υπογράψει. Δεν είναι ελληνικό θέμα, αφορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Τέτοιου είδους απειλές έχουν διατυπωθεί από την Αγκυρα και στο παρελθόν, επεσήμανε ο κ. Καμμένος. «Ο Ερντογάν απείλησε τη Γερμανία. Σε λίγες ημέρες θα πάει η Μέρκελ εκεί, να δούμε τι θα της πει. Οπως πρέπει να δούμε τι θα πει και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ», σημείωσε...
nonews-news.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger