Όταν ο Τραμπ και ο Πούτιν… έλεγαν ανέκδοτα για τη Μέρκελ στο τηλέφωνο

Το ρεπορτάζ που κυριάρχησε στα διεθνή ΜΜΕ, εστίαζε στη σπουδαιότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το απόγευμα του Σαββάτου. Την πρώτη των δυο ανδρών μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate, ως 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το ρεπορτάζ λέει ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε ακόμη με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ την προηγούμενη είχε… εξαντληθεί σε λόγια αγάπης και εκτίμησης προς την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Εκείνο που… δεν λέει το ρεπορτάζ, είναι το παράλληλο περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ-Πούτιν, η διάρκεια της οποίας έφτασε τη μια ώρα. Οι δυο ηγέτες θα δυσκολεύτηκαν να… συγκρατηθούν και να μην μοιραστούν ανέκδοτα, για την Άνγκελα Μέρκελ, την Ευρώπη, και το νέο status quo το οποίο διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της δικής τους σχέσης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η “σταθεροποίηση” των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, για την οποία μίλησε το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του τηλεφωνικού ραντεβού Τραμπ-Πούτιν, περνάει μέσα και από το… γονάτισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενίσχυση της οποίας τα τελευταία χρόνια, δυσκόλεψε τόσο την Αμερική, όσο και τη Ρωσία.

Κινητήριος δύναμη αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι φυσικά η Γερμανία. Και η… κυρία, κόρη πάστορα, που γεννήθηκε στη λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, αλλά κατάφερε να εξελιχθεί στην “πρώτη έναντι όλων”, στη σημερινή συγκυρία.

Είναι λογικό και εύλογο, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν να θέλουν να τη… συρρικνώσουν. Γι’ αυτό και προφανώς… γελούσαν, με αγκάθια-τραγωδίες, όπως το μεταναστευτικό, την οικονομική κρίση και πολλά ακόμη, που βλέπει ως βουνό μπροστά της η Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.