Ανδρέας Ξανθός από την Αλεξανδρούπολη: «Πρέπει να ηθικοποιήσουμε το ΕΣΥ»

Τελευταίος σταθμός στην επίσκεψη του υπουργού υγείας στον Έβρο, ήταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 2 το μεσημέρι την Τρίτη 31 Φλεβάρη .
Ο κ. Ξανθός μετά το κέντρο Υγείας του Σουφλίου και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είχε σύσκεψη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στο χώρο του αμφιθέατρου. Στη σύσκεψη μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων των γιατρών και νοσηλευτών , όπως και ο εκπρόσωπος του συλλόγου αιμοδοτών Έβρου, η πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών , η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών κ.α.  Ο κ. Ξανθός είπε για την αποδιοργάνωση που υπήρχε στον χώρο της υγείας όταν ανέλαβε και με πολλές προσπάθειες του υπουργείου αλλά περισσότερο των εργαζομένων ξαναστήθηκε στα πόδια του , δεν παράλειψε σε αυτό το σημείο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του τους εργαζομένους.
Είπε ακόμη ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πλέον σε πολύ κατάσταση και σταδιακά με σχέδιο και πολύ δουλειά θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο . Επανέλαβε δυο τρεις φορές την ανάγκη ηθικοποίησης του συστήματος υγείας, ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να έχει χρήματα ή κάποιον γνωστό για να έχει καλύτερη τύχη στο θέμα της υγείας του. Εξήγγειλε  νέες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν και είπε ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν κίνητρα στους νέους γιατρούς ώστε να περιοριστεί η ιατρική μετανάστευση η οποία είναι μεγάλη στα χρόνια των μνημονίων . Μίλησε για την ανάγκη εξορθολογισμού του τρόπου των προμηθειών και άφησε αιχμές για τις φαρμακοβιομηχανίες .
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τους συμμετέχοντες που είχαν γεμίσει σχεδόν την αιθουσα του αμφιθεάτρου .