«Συναντήσεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και της Εταιρίας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) κ. Θεόδωρο Κιτσάκο στην Κομοτηνή.
Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον κ. Κιτσάκο την επίσπευση υλοποίησης του έργου της σύνδεσης των έξι πόλεων της Περιφέρειας, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο για οικιακή και επαγγελματική χρήση.
Στη συνέχεια, ο κ. Κιτσάκος παρουσίασε τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και τις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στην Περιφέρεια για τη μετεξέλιξή της σε ενεργειακό κόμβο. Συζητήθηκαν τα οφέλη που μπορεί να έχει η περιοχή στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, της αύξησης της απασχόλησης και της προστασίας του περιβάλλοντος και συμφωνήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ακολούθως, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος (ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας) κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι ενέργειες που γίνονται για την επίσπευση υλοποίησης του έργου επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια. Ειδικότερα, συζητήθηκαν η επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης του έργου, η ολοκλήρωση των μελετών, η έκδοση των αδειοδοτήσεων καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην κάλυψη της χρηματοδότησης του έργου από την ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας μέσω κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ).

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ.