Αυτό είναι το αυριανό άρθρο του ΒΗΜΑτος για το λουκέτο στον ΔΟΛ - Διαβάστε το ολόκληρο

Μέσω του κύριου άρθρου στο πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής προαναγγέλλεται το λουκέτο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. 
Διαβάστε το άρθρο του Βήματος της Κυριακής με τίτλο «Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο»:
"Το Βήμα" και "Τα Νέα" αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ημερών την έκδοσή τους για οικονομικούς λόγους.
Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν - και δέσμευσαν - προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων, είτε από την καταχώρηση εμπορικών διαφημίσεων.
Ουσιαστικά ο Οργανισμός στερείται κάθε διαθέσιμου πόρου με αποτέλεσμα να μη δύναται να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφημερίδων του, ούτε βεβαίως να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων μέσων που διαθέτει.
Κατά τα φαινόμενα οι πιστώτριες τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Eurobank, αποφάσισαν στην ένταξη του Οργανισμού σε καθεστώς ειδικής διαχείρησης μη λαμβάνοντας καμία πρόνοια για τη συνέχιση των εκδόσεών του. Απέρριψαν ακόμη και το θετικό για αυτές αίτημα μιας ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η οποία θα διατηρούσε ενεργό το περιουσιακό στοιχείο και την αξία του, τρέχουσα και άυλη, αλώβητη. 
periodista.gr