Κατάθεση Αναφοράς σχετικά με Αίτημα αναστολής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο στις επιχειρήσεις του Νομού Έβρου

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν. Δημοσχάκης, με κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με αίτημα αναστολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο στις επιχειρήσεις του Νομού Έβρου.


Σύμφωνα με την επιστολή του Επιμελητηρίου, από τις αρχές τους έτους ο Νομός πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιουργώντας στις επιχειρήσεις και στις τοπικές κοινωνίες σοβαρά προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να οξυνθούν με ορατό τον κίνδυνο των πλημμυρών. Με απόφαση, μάλιστα, του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, οι περισσότεροι Δήμοι του Ν. Έβρου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.


Στο πλαίσιο αυτό, το Υπ. Οικονομικών δύναται να αναστείλει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, γεγονός που έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς και να αποφασίσει την παράταση καταβολής εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να επανέλθει σε ομαλούς ρυθμούς η οικονομική και κοινωνική ζωή.