«Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας»

Επίσκεψη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Υποστράτηγο Νίκο Μενεξίδη.
Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας για την πρόσφατη προαγωγή του σε Υποστράτηγο της ΕΛΑΣ και του ευχήθηκε δύναμη και καλή συνέχεια στην αποστολή του.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε η αίτηση που έχει υποβάλει η Ελληνική Αστυνομία στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του «Σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης ενεργητικής ασφάλειας μεταφορών στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ΑΜΘ». Το Σχέδιο αφορά στην προμήθεια αστυνομικών οχημάτων και κατάλληλου εξοπλισμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στα οδικά δίκτυα της Περιφέρειας.
Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών

Στρατηγικός στόχος της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η προσέλκυση επενδυτών οι οποίοι, με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, θα ενισχύσουν την απασχόληση και το παραγόμενο εισόδημα στην περιοχή μας.
Για αυτόν το λόγο, η Διοίκησή μας επιβάλλεται να στέκεται αρωγός σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστοι, πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι επιχειρηματικοί τους στόχοι εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειάς μας.
Η εκμίσθωση και εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών Ελευθερών αφορά σε μία επένδυση της τάξεως των 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 40.000 ευρώ, ετήσια αύξηση 2% και χρονική διάρκεια 35 ετών. Πρόκειται δηλαδή για μια σημαντική επένδυση η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τα έσοδα της Περιφέρειας για πολλά χρόνια.
Η ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για μια τόσο σημαντική επένδυση έγινε για τυπικούς λόγους (κατατέθηκαν παράβολα συμμετοχής των 500 αντί των 600 ευρώ). Ταυτόχρονα, η διαδικασία του διαγωνισμού χαρακτηρίσθηκε από προχειρότητα και αβλεψίες που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν βλάβες ή απαιτήσεις προς την Περιφέρειά μας και για αυτόν το λόγο πρέπει να θεραπευτούν.
Μια επένδυση 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, κινδυνεύει για μόλις 100 ευρώ.
Για τη προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας έκρινα αναγκαία την αλλαγή της διοίκησης και την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.».
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οφείλει, με βάση πάντοτε τη νομιμότητα και την εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της Περιφέρειας, να ενεργήσει ώστε να περαιωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.
Γνώμονάς μας πρέπει να είναι η τήρηση της νομιμότητας και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Περιφέρειά μας, η οποία έχει σήμερα ανάγκη από παρόμοιες αναπτυξιακές προσπάθειες όσο ποτέ άλλοτε.