Ιδού με ποιόν τρόπο αύξησαν τις τιμές των φαρμάκων πάνω από 30%

Μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης  ήταν ο κ Σπύρος- Άδωνις -Γεωργιάδης, ο οποίος  μετεγράφηκε στη ΝΔ  από το Κόμμα του κου Καρατζαφέρη το ΛΑΟΣ. Ο κύριος αυτός – θιασώτης των μνημονίων και επιστήθιος φίλος των τροϊκανών – δεν έχανε ευκαιρία να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να διαλαλεί ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν. Προφανώς έλεγε ψέματα, γιατί οι τιμές των φαρμάκων όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αντίθετα αυξήθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, πάνω από 30%.

Ιδού με ποιο τρόπο. Για κάθε φάρμακο υπάρχουν δύο τιμές η εμπορική και η ασφαλιστική, εάν η εμπορική τιμή έχει 100€ και η ασφαλιστική 60€, με το νέο σύστημα ο ασθενής καλείται να πληρώσει όλη τη διαφορά που προκύπτει, δηλαδή 40€ συν 25% συμμετοχή στην ασφαλιστική τιμή, συν 1€ για κάθε συνταγή, συν 10€ εάν ο γιατρός έχει ξεπεράσει το όριο συνταγογράφησης που του έχει επιβληθεί, σύνολο 40+15+1+10=66€.
Πριν τα μνημόνια και τους θιασώτες τους, ο ασθενής, στη χειρότερη περίπτωση, για την αγορά του ιδίου φαρμάκου θα πλήρωνε μόνο 15 ευρώ, υπολογίστε την αύξηση της δαπάνης στην οποία υποβάλλεται! Το παράδειγμα αφορά ένα σχετικά φτηνό φάρμακο φαντασθείτε τι συμβαίνει στα ακριβά φάρμακα για χρόνιες παθήσεις και για περιπτώσεις που απαιτούν ιδιαίτερες θεραπείες – πολλοί καρκινοπαθείς έχουν σταματήσει τη θεραπεία με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ο κος Γεωργιάδης μπορεί να μην έγινε ξανά υπουργός, επιβραβεύθηκε όμως από τον κ Σαμαρά με την τοποθέτησή του στη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, για να συνεχίσει και από αυτή τη θέση να βάζει πλάτη στην απρόσκοπτη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα και το Λαό της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια