Εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς φίλους της «Φλόγας», από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κ. Βάσω Κόλλια

Σε μια λιτή και συγκινητική τελετή στο «Σπίτι των Παιδιών» του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια - «Φλόγα», η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.Βάσω Κόλλια απένειμε στη Διοίκηση του Συλλόγου το σύνολο των δωρεών που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία Sound Colors from Greece με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2014, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση της 58ης Συνόδου της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών και με αποκλειστικό χορηγό την ALMA Bank.

Λόγια καρδιάς απηύθυνε στους μικρούς και μεγάλους φίλους της «Φλόγας» η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, στο σύντομο χαιρετισμό της:

«Πριν λίγους μήνες, με όλη μας την αγάπη, αφιερώσαμε στα παιδιά της Φλόγας, μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, στην πόλη της Νέας Υόρκης. Μια βραδιά που την έκανε μοναδική η ποίηση και η μουσική μεγάλων Ελλήνων δασκάλων του Λόγου και της Τέχνης. Και βέβαια, η ερμηνεία της υπέροχης Άλκηστης. Θελήσαμε με αυτή μας την πρωτοβουλία, να στηρίξουμε την προσπάθεια των μικρών φίλων της Φλόγας, να ανοίξουν την πόρτα ενός «αύριο» με ελπίδα, με χρώμα, με χαρά. Η παιδική Ψυχή δεν χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένη. «Μια φωλιά χελιδονάκια …μια ανθισμένη γλάστρα με λουλούδια… δυο άσπρα περιστέρια», μας λέει ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Αρκεί η αγάπη και λίγη από την προσοχή μας, για να ανθίσει το χαμόγελο στα παιδικά προσωπάκια. Ίσως και ένα «σμαραγδένιο βατραχάκι, στη δεξιά γωνιά του φεγγαριού», που μας κρυφοκοιτά μέσα από τον μαγευτικό κόσμο της ποίησης του Γιάννη Ρίτσου. Ευχαριστώ από καρδιάς την ALMA Bank που εξ’αρχής στήριξε αποφασιστικά αυτή μας τη συναυλία. Και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνω στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μια ερμηνεύτρια που ποτέ δεν έπαψε να μας προσφέρει απλόχερα «ψυχή» μέσα από το τραγούδι της».

Στην απονομή δωρεών συμμετείχαν επίσης, η εκπρόσωπος της ALMA Bank κ. Ματίνα Βαλιώτη και η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ενώ παρευρέθη και ο Πρόεδρος του Saint Demetrios Astoria School, κ.Νικόλαος Ανδριώτης.



Μετά την παράδοση των δωρεών, ακολούθησε γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά της «Φλόγας», καθώς και διάλογος και ενημέρωση σχετικά με τις νέες δράσεις του Συλλόγου και με εξελίξεις που αφορούν τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια