ΕΡΩΤΗΣΗ : Ελλείψεις και προβλήματα λειτουργίας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας και στο ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας στην ΠΕ Έβρου



18/09/14
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Με σοβαρές ελλείψεις ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας και για το ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας, στην ΠΕ Έβρου. Για ακόμη μια φορά, οι ελλείψεις σε προσωπικό, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, είναι τεράστιες.
Συγκεκριμένα το δημοτικό σχολείο θα φιλοξενήσει τους 21 μαθητές του, σε ενοικιαζόμενες ακατάλληλες αίθουσες, στην είσοδο παλαιού κτιρίου. Ταυτόχρονα, εκτός από το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, τα μαθήματα φέτος ξεκινούν χωρίς δασκάλους, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, σχολικό νοσηλευτή και βοηθητικό προσωπικό. 
Σε δραματική κατάσταση όμως, βρίσκονται και τα οικονομικά του δημοτικού σχολείου. Με υπόλοιπο ταμείου, 9,5 ευρώ, από την προηγούμενη σχολική χρονιά και πολλά χρέη, εκπαιδευτικοί και γονείς αναγκάζονται να φέρουν από τα σπίτια τους ακόμα και τα απαραίτητα για την καθαριότητα του σχολείου, προκειμένου να προετοιμαστεί.  
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι περίπου 30 μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ακατάλληλο κτίριο για τις ανάγκες τους, ενώ και εδώ εντοπίζονται ελλείψεις δασκάλων και λοιπού προσωπικού.
Για τις σοβαρές αυτές ελλείψεις ευθύνες έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εδώ και 26 χρόνια με την ακολουθούμενη πολιτική τους κοροϊδεύουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ευθύνες όμως έχουν και οι τοπικές αρχές που αποδέχονται και στηρίζουν την πολιτική αυτή και ποτέ δεν διεκδίκησαν δυναμικά την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα.
Η κατάσταση αυτή, πέρα από την παιδαγωγική της πλευρά, δημιουργεί πολλαπλούς κινδύνους για τους μαθητές.
Επειδή οι μαθητές των ειδικών σχολείων έχουν το  δικαιώματα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Είναι άνθρωποι που μπορούν και πρέπει να έχουν την κάθε δυνατότητα ν' αναπτυχθούν, να εξελιχθούν,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
  • Την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας
  • Τη γενναία κρατική χρηματοδότηση του σχολείο, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή.
  • Την ανέγερση στην Ορεστιάδα ενός σύγχρονου κτιρίου για τις ανάγκες των μαθητών του Ειδικού Σχολείου και των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
 
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια