Όλη η εξουσία στα... καφενεία!...

Ο πρωθυπουργός αποφεύγει να πάει στη Βουλή και να τοποθετηθεί εκεί καθαρά. Καταφεύγει στις παρασκηνιακές ενέργειες, ακόμη και ραδιουργίες.

Από το καφενείο της Βουλής πέρασε προχθές το βράδυ ο...
Σαμαράς και έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την οποία "αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες". Κι ακόμη επετέθη σε όσους, εντός και εκτός της Ν.Δ., ζητούν να γίνει νωρίτερα η προεδρική εκλογή προκειμένου να διευκρινιστούν οι πολιτικές εξελίξεις, ισχυριζόμενος ότι "όσοι μιλούν για εκλογές δεν καταλαβαίνουν από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετούν το δικό τους συμφέρον".

Με αυτές τις σπερμολογίες ο Σαμαράς επιχειρεί να βυθίσει τη χώρα σε μια κινδυνολογία με απροσδιόριστες επιπτώσεις. Δεν πρόκειται για το κατανοητό πολιτικό δικαίωμά του να κορυφώνει την όποια κριτική του προς την αντιπολίτευση στο πλαίσιο του πολιτικού ανταγωνισμού, έστω με κάποια προεκλογική υπερβολή. Ο Σαμαράς διαδίδει κακόβουλες φήμες επιβεβαιώνοντας αυτό για το οποίο υποκριτικά καταγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν είναι όμως αυτοί, αλλά αυτός που "δεν ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου". Αυτή η αδίστακτη κινδυνολογία και αυτή η άνωθεν εκπορευόμενη σπερμολογία αποτελούν, άραγε, δείγμα της "επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα", σύμφωνα με το (ανατριχιαστικό...) δόγμα Σαμαρά - Βενιζέλου περί "φυσιολογικής χώρας";

Ο πρωθυπουργός αποφεύγει να πάει στη Βουλή και να τοποθετηθεί εκεί καθαρά. Καταφεύγει στις παρασκηνιακές ενέργειες, ακόμη και ραδιουργίες. Μόλις προχθές έκοψε τη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ και αξίωσε από τους καναλάρχες να μη μεταδώσουν την ομιλία ούτε τα ιδιωτικά κανάλια. Αυτή η επίδειξη ισχύος κατέληξε σε φιάσκο και τού γύρισε μπούμερανγκ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς έπεσε μέσα στον λάκκο που έσκαβε για άλλους. Αλλά τώρα, που συνειδητοποιεί επώδυνα ότι μετράει μέρες το αντιλαϊκό και διεφθαρμένο καθεστώς του, φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε αδιανόητες, για "φυσιολογική χώρα", πρακτικές. Δεν τον ενδιαφέρει αν οι σπερμολογίες του "περί ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ" προκαλέσουν ατυχήματα στην οικονομία και τη χώρα.

Υπεράνω όλων η εξουσία! Προφανώς γνωρίζει και φοβάται πράγματα που οι υπόλοιποι αγνοούμε. Δεν είναι μόνον η εξουσιομανία που τον παρακινεί. Είναι και η οδυνηρή συνειδητοποίηση ότι το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα που εκπροσωπεί θα κληθεί να πληρώσει για τα σκάνδαλα που βούλιαξαν ακόμη βαθύτερα τη χώρα. Με αυτή την έννοια, οι σκοτεινές πρακτικές του, που μετατρέπουν την εξουσία σε... καφενείο, ακόμη κι αν "εξυπηρετούν το δικό του συμφέρον", τον καθιστούν παρελθόν για μια χώρα που αναζητεί την ελπίδα διεξόδου προς τα αριστερά...
avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια