«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΤ3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΤ3
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε σήμερα (26.06.15) συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΡΤ 3» και στην δημοσιογράφο Ασπασία Βούζη.
Σας παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα, ενώ το πλήρες ηχητικό βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς βλέπετε να καταλήγει μέχρι την Κυριακή η όλη υπόθεση της διαπραγμάτευσης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ελληνική πλευρά κατέθεσε τις τελευταίες προτάσεις της και πλέον η μπάλα έχει φύγει από το δικό μας το γήπεδο και βρίσκεται στο γήπεδο των Θεσμών και των Ευρωπαίων ηγετών, που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις συνομιλίες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι το καινούργιο έχουν οι ελληνικές προτάσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή βρισκόμαστε στην πιο λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων, δεν θα ήθελα να δημοσιοποιήσω λεπτομέρειες. Δεν μπορεί να γίνεται και μέσω διαρροών ή δηλώσεων στα ΜΜΕ.
Απλά, υπογραμμίζω ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα υπογράψει τον θάνατο της Ελλάδας, όταν κάποιοι άλλοι υπέγραψαν την εξόντωση της πατρίδας μας,  για να γίνουν Πρωθυπουργοί.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι συντελεστές ΦΠΑ σε Τουρισμό και Σίτιση θα πάνε στο 23% ή θα παραμείνουν στο 13%;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με τον πιο σαφή τρόπο σας λέω, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τινάξει στον αέρα τους αναπτυξιακούς τομείς της χώρας. Προσυπογράφω, απόλυτα, το χτεσινοβραδινό σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου στο Δελτίο Ειδήσεων του Star, ο οποίος εξοργισμένος από αυτήν την συμπεριφορά των εταίρων μας, τους «πέταξε το γάντι», λέγοντας ότι: «αφού  θέλετε να τελειώνετε με τον Τουρισμό της Ελλάδας, γιατί δεν βγάζετε μια ταξιδιωτική οδηγία, απαγορεύοντας στους άλλους ευρωπαίους να έρχονται στην χώρα μας για διακοπές και τουρισμό;»
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλήσατε για «Δούρειους Ίππους». Αυτή η δήλωση σας συνέπεσε με την ταυτόχρονη επίσκεψη στις Βρυξέλλες των πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν χρειάζεται να πας στο εξωτερικό, για να κάνεις τα «παιχνίδια» σου. Τα κάνεις και από την Ελλάδα. Και τόσο καιρό από την Ελλάδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμίζονταν με τις άγριες διαθέσεις και προτάσεις της άλλης πλευράς.
Αλλά ξέρετε κάτι; Έκανε αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι ο Σαμαράς έκανε χτες την εμφάνιση του στις Βρυξέλλες, με συνοδό του τον Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ. Αυτή η εικόνα τα έλεγε όλα.
ΟΙ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν Ευρωπαίοι Θεσμικοί παράγοντες, που - υποδεχόμενοι Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς - αναφέρθηκαν στην «ανίερη» συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Προφανώς αναφέρεστε στην παλαιότερη συνάντηση Θεοδωράκη – Σούλτς. Το ΠΟΤΑΜΙ έχει πει, ότι θα στηρίξει την όποια συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης.
Όμως, αυτό που είχε πει ο Μάρτιν Σούλτς, ήταν μια ωμή παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδας μας. Τον συμβουλεύω, να περιορίζεται στα του γερμανικού οίκου του και τα του Ευρωκοινοβουλίου του.
Όπως, επίσης, καλό θα είναι να θυμάται εφεξής ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ την απάντηση, που του έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όταν τόλμησε να του «πετάξει» την φράση «the game is over».
Ως εδώ οι απρεπείς και προσβλητικές συμπεριφορές ορισμένων ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια