Αγαπητέ Έλληνα Πρωθυπουργέ...

Οι εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ΑΥΤΗ την ώρα η Χώρα, όπως πολύ καλά γνωρίζεις και βιώνεις, είναι αποτέλεσμα δύο βασικών αιτιών (και άλλων, αλλά για τώρα θα σταθώ σε αυτές):
-Του διεφθαρμένου και πελατειακού κράτους, διασωληνωμένου με μια παρασιτική Ολιγαρχία (πάντα η ίδια από το '50 και μετά), και
-Της δραματικής ανελαστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που κυριαρχούν στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο στην παρούσα συγκυρία.
Πράγματι, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κυβέρνηση σου είχε χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης και αυτό γιατί προκαλεί τρόμο σε αυτές τις δυνάμεις (αλλά και τους εγχώριους εκπροσώπους τους, τους ντόπιους νονούς και πατεράδες των μνημονίων και του Παρακράτους) η πιθανή επιτυχία των βασικών επιδιώξεων που με σταθερότητα έχεις υπηρετήσει:
-Η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ και την Ευρωζώνη αλλά ΌΧΙ με όρους "τιμωρητικής" και αδιέξοδης λιτότητας που γονάτισε τους Έλληνες Πολίτες και εξαθλίωσε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, εκτινάσσοντας ταυτόχρονα την ανεργία σε ντροπιαστικά ύψη.
Αντίθετα, επεδίωξες η Ελλάδα ως περήφανη και αξιοπρεπής Χώρα να σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεων της προς όλους, αλλά να της δωθεί, αντί για άλλο φαρμάκι, φάρμακο:
-Ένα πρόγραμμα το οποίο θα διασφαλίζει Αναπτυξιακή προοπτική, μέλλον για τους σημερινούς και αυριανούς Πολίτες της.
Και αντιμετώπιση με κανόνες Λογικής (εδώ γεννήθηκε η ρημάδα...) του Χρέους, το οποίο όλοι γνωρίζουμε και γνωρίζουν πως δεν πρόκειται για κεφάλαια που "μπήκαν" στη χώρα για να την σώσουν ή να την αναπτύξουν, αλλά σε τεράστιο ποσοστό έγιναν βορά σε ένα παιχνίδι Τραπεζών. (Γι΄αυτό και πάντα υποστήριζα πως έπρεπε να Εθνικοποιήσεις τις τράπεζες, τις πλήρωσε ο Έλληνας πολίτης, αλλά άστο για τώρα αυτό...).
Είναι "αστείο", σου λένε να κάνεις μεταρρυθμίσεις για να αλλάξει το Κράτος, το Ασφαλιστικό κ.α αυτά δηλαδή που ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις και που τα δημιούργησαν επί δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι ΕΣΥ, ενω δε σε έχουν αφήσει να κυβερνήσεις πραγματικά ούτε μια μέρα.
Πρέπει να σου πω ότι οργίζομαι όταν Σαμαροβενιζέλοι σου κουνάνε το δάκτυλο, σχιζοφρενικό είναι και χαρά στα κουράγια σου! Ποιοί;
-Οι Υπαίτιοι!!!
Εξίσου με οργίζει η στάση πολλών Ευρωπαϊκών Κρατών, αλλά εκεί καταλαβαίνουμε πως δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις Ηθικής ή Κατανόησης, τα ζητήματα είναι βεβαίως Πολιτικά αλλά πολύ πιο σύνθετα.
Και σημαντικά.
Συμφωνώ με το δημοψήφισμα κατ΄αρχήν.
Αλλά τώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εξελίξεις μπορεί να ξεπεράσουν με πολλούς τρόπους τους λόγους που σε ανάγκασαν να καταφύγεις στη Λαϊκή Επιλογή.
Γι΄αυτό θέλω να σου μιλήσω:
Δεν ανήκω στο "λόμπι της δραχμής" ούτε και σε κανένα άλλο, θέλω η Πατρίδα να μείνει Ευρωπαία και Δυνατή.
Και θέλω να σου προτείνω κάτι:
-Αντί να σερνόμαστε πίσω από προτάσεις δανειστών, κλειστές κουρτίνες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μπορείς να κάνεις κάτι άλλο:
Να υποβάλεις μια Νέα Προταση Αρχών για την Ελληνική Κρίση η οποία σε γενικές γραμμές να περιλαμβάνει αυτά που ζητάς και χρειάζεται η Ελλάδα, χωρίς να λάβεις υπόψη σου που είχαν φτάσει οι διαπραγματεύσεις, τι πρότειναν ή αντιπρότειναν οι θεσμοί ή η Κυβέρνηση.
-Να πεις:
" Η Ελλάδα ζητά ένα πρόγραμμα το οποίο θα δίνει Αναπτυξιακή προοπτική, διαχειρίσιμο χρέος και λογικές θυσίες από τον Ελληνικό λαό για να ανταποκριθεί περήφανα στις διεθνείς και κυρίως τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Και δεχόμαστε να το εξειδικεύσουμε και δεσμευόμαστε για δραστικές μεταρρυθμίσεις σε ένα σκουριασμένο κράτος, αλλά αυτά υπό την προϋπόθεση πως θα τηρηθεί το πνεύμα αυτής της πρότασης.
Και αν οι θεσμοί δημοσίως πουν ναι σε αυτό, δε χρειάζεται εκ των πραγμάτων το δημοψήφισμα, προχωράμε σε εξειδίκευση, υπό τον όρο οι προτάσεις και αντιπροτάσεις να κατατίθονται ΔΗΜΟΣΙΑ, ώστε όλοι να γνωρίζουν".
Αλλά το σημαντικότερο σε αυτό που προσπαθώ να σου πω τούτη την ώρα είναι, αυτά να μην τα πεις απλά σε μια επιστολή προς τους Θεσμούς.
Όχι.
Να τα πεις σε μια Διεθνή Συνέντευξη Τύπου που θα συγκαλέσεις εσύ, κόβοντας με το μαχαίρι την απίστευτη παραπληροφόρηση που κατακλύζει τον πλανήτη αυτή τη στιγμή, αναφορικά με το Ελληνικό ζήτημα:
"Κύριοι αυτά παραλάβαμε, δεν τα προκαλέσαμε, τα μνημόνια απέτυχαν και βούλιαξαν τη χώρα, αυτά προτείνουμε για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και δεσμευόμαστε. Δημοσίως".
Τις επόμενες ημέρες και ώρες πιστεύω πως από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς τις οποίες επιδιώκουν, είναι καλύτερα να πάρεις την πρωτοβουλία και να βγείς να ενημερώσεις τον Πλανήτη ολόκληρο.
Και μετά ας τολμήσουν να παίξουν με τη Φωτία.
Αυτό πιστεύω πως είναι το καλύτερο να πράξεις, το δημοψήφισμα με τις επακόλουθες εξελίξεις θα είναι ξεπερασμένο ως προς το περιεχόμενο του με τη συγκεκριμένη μορφή, αν δεν δεχθούν, ας κάνουμε το Μεγάλο Δημοψήφισμα.
Ταπεινά
Αλέκος Μάρκελλος
Πολίτης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια