Η "ΡΙΖ.Α." για τις θέσεις της, και την συμπεριφορά του προέδρου του Π.Σ

Με αφορμή τα όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος υπερέβη των καθηκόντων του, προβαίνοντας σε παραινέσεις και απαγορεύσεις στον τρόπο λειτουργίας των παρατάξεων και επιδεικνύοντας εχθρική συμπεριφορά ιδιαίτερα απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Βεβαίως είναι δικαίωμα του Περιφερειάρχη να απαντά γραπτώς σε ερωτήσεις που η αντιπολίτευση του θέτει, αλλά αυτό ως διαδικασία δεν μπορεί να γίνεται ούτε εκδικητικά, ούτε επιλεκτικά.

Όσον αφορά τη θέση της παράταξης μας για την τροποποίηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τον αγωγό ΤΑΠ, δηλώνουμε ότι ψηφίσαμε θετικά για τις τέσσερις τροποποιήσεις που γίνανε και βεβαίως αρνητικά για την όδευση του αγωγού από τα Τενάγη και από γη υψηλής παραγωγικότητας. Τονίσαμε, δε, ότι θα πρέπει στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει ειδική μνεία των δύο προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου, που ήταν αρνητικές για την όδευση μέσα από τα Τενάγη και από γη υψηλής παραγωγικότητας, μία θέση που έγινε δεκτή από την διοίκηση.

Τέλος, μετά από επερώτηση που καταθέσαμε, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των Λουτρών Ελευθερών. Από την πλευρά μας ζητήσαμε από την διοίκηση να μας πει ποιες είναι οι ενέργειες, τις οποίες κάνει, ή προτίθεται να κάνει, για να σταματήσει η υποβάθμιση και η καταστροφή των Λουτρών Ελευθερών. Η απάντηση από την πλευρά της διοίκησης ήταν ότι αφού έλυσε τα όποια προβλήματα υπήρχαν σε τεχνικά ζητήματα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και θα κρίνει το μέλλον της επένδυσης από το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο ο επενδυτής θα καταθέσει στην συνέχεια. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα, τονίζοντας ότι άλλο ένα καλοκαίρι πάει χαμένο, χωρίς να έχουμε καμιά σιγουριά ότι δεν θα είναι χαμένο και το επόμενο. Πιστεύουμε δε ότι η Περιφέρεια είναι αυτή που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα των ιαματικών πηγών και μέσα από αυτό το πρίσμα να εξετάσει άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια