Κάτω άκρα: Ποια είναι τα ορθοπεδικά είδη που χρειάζονται;

To ανθρώπινο σώμα στηρίζεται στα πόδια! Εφόσον αυτά δεν είναι υγιή και γερά, επηρεάζονται και κάποια από τα μέρη του σώματος αλλά και τα ίδια τα άκρα μπορεί να αντιμετωπίζουν πολλές διαταραχές ανάλογα με τον τρόπο που πατάνε στο έδαφος.
Σημαντικά βοηθήματα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι τα ορθοπεδικά είδη, τα οποία μπορούν να προστατέψουν και να ενισχύσουν τις αρθρώσεις που πάσχουν.
Ποιοι είναι οι βιολογικοί παράγοντες που οδηγούν σε τραυματισμούς των κάτω άκρων;
Η λάθος ανατομική στάση του ποδιού, που συνήθως συμβαίνει εκ γενετής. Αν λάβουμε υπόψιν ότι το πέλμα μας διαθέτει 28 οστά με 33 περίπου αρθρώσεις, μπορούμε να φανταστούμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε υγιές το πέλμα μας.
Από την λάθος ευθυγράμμιση του ποδιού και από συνυπολογισμό πολλών άλλων παραγόντων, μπορούν να προκληθούν σημαντικά ορθοπεδικά προβλήματα. Για παράδειγμα το διαβητικό πόδι η οσφυαλγία ή ο πόνος στις φτέρνες, είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα, τα οποία προκαλούν μεγάλα προβλήματα.
Τα ορθοπεδικά είδη που μπορούν να φανούν χρήσιμα είναι:
  1. Κάλτσες φλεβίτιδας. Η φλεβίτιδα είναι πολύ συνηθισμένη πάθηση και πολύ συχνά προκαλεί πόνους και μία αντιαισθητική εικόνα ποδιών. Μπορείτε να αποφύγετε ένα μεγάλο μέρος των συμπτωμάτων, εφόσον χρησιμοποιήσετε εγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη.
  2. Μαξιλάρια ανατομικά που μπορούν να ξεκουράζουν το πόδι σας και να ανακουφίσουν από συμπτώματα κούρασης ή έντονης κινητικής άσκησης
Τι λαμβάνεται υπόψιν για την κατασκευή βοηθημάτων;
Οι καθημερινές σας δραστηριότητες και εργασίες είναι αυτές που θα κινήσουν τον ειδικό (ποδολόγο ή φυσικοθεραπευτή) να αποφανθεί σχετικά με τα απαραίτητα ορθοπεδικά που θα κατασκευαστούν. Έπειτα, ο βαθμός της χρήσης τους καθορίζει και την διάρκεια της ζωής τους.

Δείτε ακόμη περισσότερα είδη στο ηλεκτρονικό κατάστημα orthoaction.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια