Νατάσα Γκαρά : Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί


Δήλωση Νατάσας Γκαρά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου, για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου
Υπάρχουν σημεία σταθμός στην ανθρώπινη ιστορία που καλούμαστε όλοι μας να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.
Στις 5 Ιουλίου  ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό ή όχι το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015.
Η μεθοδευμένη, εδώ και πέντε μήνες, προσπάθεια των δανειστών να στραγγαλίσουν, με εκβιασμούς, τελεσίγραφα και απειλές, την ελληνική κοινωνία και οικονομία, απέτυχε. Η κυβέρνηση, με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νέας γενιάς, απέρριψε τον αποικιακού τύπου στραγγαλισμό της χώρας μας.  
Η επιλογή του δημοψηφίσματος, είναι επιλογή βαθύτατα δημοκρατική. Το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διχάσει τον ελληνικό λαό. Το αντίθετο, δίνει τον πρώτο λόγο στους πολίτες και τη λαϊκή κυριαρχία.  
Στις 5 Ιουλίου είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μια νέα, μετά τις 25 Γενάρη,  νίκη του λαού μας. Το περήφανο ΟΧΙ θα νικήσει το φόβο και το πόνο, θα τιμωρήσει τους τρομοκρατημένους τρομοκράτες των ελλήνων πολιτών και θα στείλει ένα ηχηρό και παγκόσμιο μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας.
Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ στη λιτότητα την εξαθλίωση κ την υποταγή που θέλουν να μας επιβάλλουν με τα μέτρα τους. ΟΧΙ σημαίνει διεκδικούμε να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα ως ισότιμος εταίρος στην Ε.Ε. και όχι ως φτωχός συγγενής. ΟΧΙ σημαίνει ειλικρινή διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα μια συμφωνία προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. ΟΧΙ σημαίνει αξιοπρέπεια.
Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: θα ορθώσουμε ανάστημα και θα διεκδικήσουμε ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα υποταχθούμε. Την Κυριακή ας μην υποχωρήσουμε στις ορέξεις τους, στην εξαθλίωση και στον φόβο.

Την 5η Ιουλίου παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Λέμε  ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα. ΟΧΙ στην κοινωνική χρεοκοπία. ΟΧΙ στα Μνημόνια και στη λιτότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια