«Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» και στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.
Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, ενώ το πλήρες ηχητικό υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα πρέπει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να παλέψουμε, για να σώσουμε και την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα, διότι όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι να ακυρώσουν αυτήν την Κυβέρνηση, για να ακυρώσουν αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε.
Και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι το να φέρουμε την Ευρώπη εκεί όπου πρέπει να είναι. Σε μια Ευρώπη εθνών, λαών, κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι μόνο η Ευρώπη της παρέας του Σόιμπλε. Αυτό το απορρίπτουμε κατηγορηματικά.
Η Κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα κοστολογημένα έφερε μια πρόταση, που ήταν διθύραμβος για τις εφημερίδες, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον Γιούνγκερ, για τις αγορές, για τους πάντες. Όλοι έλεγαν, ότι «πάμε να κλείσουμε τη συμφωνία».
Και ξαφνικά, σε 24 ώρες, προέκυψε σκηνικό τρόμου από την κυρία Λαγκάρντ και μετά από 24 – 48 ώρες ήλθε και το βέτο που έθεσε ο κύριος Σόιμπλε.
Είναι οι ώρες που μας άλλαζαν σαν χαρτοπετσέτες τις δικές τους τις θέσεις... Αλλά εμείς είχαμε φροντίσει και είχαμε πάρει στα χέρια μας το χαρτί των Θεσμών, εκείνο το «ηχηρό» χαρτί που ανάγκασε και τον Πρωθυπουργό να επιστρέψει πίσω... Το χαρτί του Αρμαγεδδώνα από πλευράς μέτρων και το οποίο μας έσπρωξε τότε στην απόφαση και μόνο τότε, να πάμε σε δημοψήφισμα.
Και το τονίζω αυτό, γιατί τα παπαγαλάκια που αξιοποιούν την επίθεση τρομοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας και του Σταύρου Θεοδωράκη, λένε ότι ήταν προαποφασισμένο το δημοψήφισμα...
Τι να σας πω! Δεν αξίζει ούτε να τους απαντήσει κανένας. Για μας το αποφασισμένο ήταν με εντολή του ελληνικού λαού να βρούμε λύση μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Έτσι όπως πρέπει να γίνει.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Τι αίσθηση έχετε από τον διεθνή αντίκτυπο της στάσης και της αντεπίθεσης της εσωτερικής τρόικας κύριε Κουίκ;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το γεγονός, ότι το Χόνγκ Κόνγκ είναι κάτω  -3,6%, το Τόκιο -3% και έχει μεγάλες αναταράξεις το ευρώ στις αγορές τις Άπω Ανατολής, επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε. Ότι το πρόβλημα δεν το έχει απλά ο Έλληνας, αλλά θα το έχει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Και το γεγονός επίσης, ότι Ομπάμα και Λιου, από αμερικανικής πλευράς, ζητάνε εδώ και τώρα λύση και μάλιστα με κούρεμα του χρέους, δείχνει το πόσο εμείς επιβεβαιωνόμαστε σε αυτά τα οποία λέμε.

Έχω την εντύπωση, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθουν καινούρια πράγματα στο τραπέζι, που δεν θα αναστείλουν την λογική του δημοψηφίσματος.
Θα πω και κάτι, που δεν ξέρω πώς θα σας ακουστεί. Αντί η ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης και κυρίως το ΠΑΣΟΚ να θέλουν να βγάλουν ως αντιδημοκρατικό μέτρο την άμεση Δημοκρατία…
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Είναι φοβερό! Αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, ότι το δημοψήφισμα είναι «πραξικόπημα» είναι σουρεάλ! Θα γραφτεί στα βιβλία αυτό!
Τ. ΚΟΥΙΚ: Ε, αυτό λέω! Δείχνει την «δημοκρατική» τους ευαισθησία…
Σας έλεγα, λοιπόν, ότι καλά θα κάνει η Αντιπολίτευση, όπως εμείς θα παλέψουμε για το «ΟΧΙ», εκείνη να οργανωθεί για το «ΝΑΙ».
Αυτή είναι η υποχρέωση της. Να στηρίξει τις θέσεις του «ΝΑΙ», για να καταλάβουμε ποίοι είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν για όλα τα «Αρμαγεδδωνικά» μέτρα που έρχονται.
Αλλά προφανώς, μέχρι τώρα, αποφεύγουν να μπούνε στην ουσία! Δεν μας μιλάνε για το περιεχόμενο των μέτρων για τα οποία εμείς λέμε ΟΧΙ και εκείνοι θα στηρίξουν με το ΝΑΙ.   Δηλαδή, το «ΝΑΙ» που εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε.
Και σας διαβεβαιώνω, ότι από την Δευτέρα θα «ανοίξουν» νέες σελίδες και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Είναι ανοιχτές. Εξάλλου, το ίδιο το δημοψήφισμα μπαίνει μέσα στην λογική των διαπραγματεύσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια