ΑΚΚΕΛ: ''Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να φωνάξει το δυνατότερο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα '

Για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, το ΑΚΚΕΛ ουδέποτε υποστήριξε ρήξη με τους εταίρους, αντίθετα πάντοτε μιλούσαμε για έντιμη διαπραγμάτευση.....Η διαπραγμάτευση τελικά μόνο έντιμη δεν υπήρξε, οι δανειστές μας ζητούσαν γη και ύδωρ και το κυριότερο με το φορολογικό ζητούσαν την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, προς όφελος των προϊόντων των βορείων χωρών.Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων και φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τις αγρότες. Να φορολογούνται οι αγρότες με συντελεστή 33%. Επίσης προβλέπεται η κατάργηση των επιστροφών ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και οι επιστροφές ΦΠΑ.
Το μέτρο μπορεί να αποφέρει 500 εκατ. ευρώ. Επίσης συστήνουν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ και να εναρμονιστούν με ό,τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης για τα νοικοκυριά καθώς και της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο.
Επίσης η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στις τουριστικές περιοχές, καθώς και η απόλυση των ΕΜΘ και ΕΠΟΠ στον στρατό δείχνουν καθαρά την διάθεση των δανειστών για πλήρη αποδόμηση της χώρας μας. Το ΑΚΚΕΛ διαφωνεί πλήρως με την λογική της ύφεσης και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης αποικίας χρέους. Λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει την βαριά ατμομηχανή για την έξοδο μας απο την κρίση.Ζητάμε απο τον πρωθυπουργό έστω και την ύστατη αυτή ώρα να αλλάξει γραμμή πλεύσης να σταματήσει την καταστροφική αντιαγροτική πολιτική του τριγώνου Αποστόλου-Σγουρίδη-Βαλαβάνη και αντί να οδηγήσει σε αφανισμό τους Έλληνες παραγωγούς, να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα,όραμα και εθνικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα (εμείς έχουμε ρεαλιστικές και βιώσιμες προτάσεις), Έχουμε τα μέσα την τεχνογνωσία,ανθρώπους με όρεξη και μεράκι να παράξουν πλούτο για αυτήν την χώρα και δεν τους αφήνεται.
 Το ΑΚΚΕΛ καλεί τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στο δημοψήφισμα της 05/07/2015 χωρίς κανέναν ενδοιασμό,χωρίς κανένα φόβο να ψηφίσουν ΟΧΙ στα μέτρα που καταστρέφουν τον κλάδο μας ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας μιζέριας και φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού , ΟΧΙ σε κάθε αντι αγροτική- αντι παραγωγική πολιτική (είτε απο το εσωτερικό είτε απο το εξωτερικό). Δεν δειλιάζουμε δεν μας εκφοβίζουν,προπαγάνδα είναι πως θα χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, ψηφίζουμε ΟΧΙ στους οικονομικούς κατακτητές και στην αποικία χρέους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια