ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ 33ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αρχίζει την  ερχόμενη  Παρασκευή
ΤΟ 33ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Αρχίζει την ερχόμενη  Παρασκευή   3 Ιουλίου 2015 στις 9:15 το βράδυ το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ.
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες, σολίστ και ορχήστρες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Στην έναρξη θα εμφανιστεί η καταπληκτική Ιταλίδα πιανίστρια Eloisa Cascio, μία διεθνούς φήμης πιανίστρια που έχει ήδη κερδίσει την προσοχή του μουσικόφιλου-και όχι μόνο-κοινού και τον θαυμασμό κριτικών και δημοσιογράφων με μεγάλη καριέρα στην Ιταλία και στο εξωτερικό.
Εμφάνιση DAMIANO FERNANDA.JPG
Το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.
Επιπλέον διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό ίσως σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων κατόπιν παραγγελίας σε Έλληνες και ξένους συνθέτες βοηθώντας έτσι την σύγχρονη δημιουργία. Ακόμη εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκτελεστών, που έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης και της οικουμένης.
Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν ηθικά και μόνον  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.
Στο Φεστιβάλ φέτος θα λάβουν κορυφαίοι σολίστ, χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο παλαιός φίλος του Φεστιβάλ και της Καρδίτσας ο Αλέξης Κωστάλας.  
Εμφάνιση vladimir milosevich.jpg
Στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν αξιόλογες Χορωδίες και διακεκριμένοι σολίστ τραγουδιού, πιάνου, βιολιού και κιθάρας  από την Κορέα, Ελλάδα, Ιταλία και Σερβία σένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.


Ορχήστρες όπως Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα, Σολίστ πιάνου όπως η καταπληκτική Ιταλίδα πιανίστρια Eloisa Cascio, η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων , ο διάσημος Σέρβος πιανίστας Vladimir Milosevic, η διάσημη Κορεάτισα βιολίστρια Juhui Choi, η διάσημη Ιταλίδα πιανίστρια Fernanda Damiano, διακεκριμένοι σολίστ τραγουδιού  όπως η Εύη Σιαμαντά από τη Θεσσαλονίκη  όπως και πληθώρα χορωδιών από τα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής, Γιαννιτσά, Αλμυρό,  κλπ
Τριαντατρία (33) χρόνια συμπληρώνει φέτος  το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που είναι 33 χρόνια Ποιότητας και Πολιτισμού. Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριαντατρία (33) χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, την ΚΛΑΣΣΙΚΗ, το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ Νομό Καρδίτσας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια