Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ κ. ΠΟΥΛΙΛΙΕ;

Υπάρχουν στο νομό μας αρκετοί πολίτες στην παραέβρια περιοχή του Σουφλίου και των Λαγυνών  που κουβαλάν  στην πλάτη τους τις καταστρεπτικές συνέπειες  από τις ζημιές που υπέστησαν τα χωράφια, τα σπίτια και οι οικοσκευές τους από τις πλημμύρες  που έγιναν στις αρχές του χρόνου. Πολλοί από αυτούς σε συνδυασμό με τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στην πλάτη τους από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις έχουν φτάσει στα όρια του οικονομικού αδιεξόδου. Η στήριξη της Πολιτείας επομένως ήταν απολύτως αναγκαία και χρονικά άμεση.
Η Κυβέρνηση –παρά τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες – ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας εδώ και περίπου 2 μήνες – μέσω της Πρόνοιας – το πρώτο βοήθημα των 586 ευρώ για όσους έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους.
Τα χρήματα για την ανακούφιση των πληγέντων βρίσκονται στο Δήμο Σουφλίου, ο οποίος - σύμφωνα με το νόμο – αποτελεί τον φορέα  για την απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους οφείλει  βάσει καταστάσεων και δικαιολογητικών , που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.


Και από το σημείο αυτό αρχίζει το παράλογο:
Ο Δήμαρχος Σουφλίου όρισε διμελή Επιτροπή για την απόδοση των χρημάτων , η οποία δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα επειδή το ένα μέλος της απουσιάζει μέχρι σήμερα (!) με άδεια λόγω προβλημάτων υγείας.
Εχει περάσει δηλαδή αδικαιολόγητα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δικαιούχοι που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτού του έστω και μικρού βοηθήματος περιμένουν με δικαιολογημένη αγανάκτηση και η Δημοτική Αρχή αντικειμενικά δείχνει απόλυτη αδιαφορία.


Και τα ερωτήματα που γεννιούνται αντικειμενικά είναι:
-Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου δεν μεταφράζεται άδικα  σε Κυβερνητική αδιαφορία από όσους πολίτες που δεν γνωρίζουν τον πραγματικό υπεύθυνο που τα χρήματα δεν έχουν αποδωθεί  ακόμη στους δικαιούχους;
-Δεν  δυσφημείται με παρόμοιες τακτικές ο ίδιος ο Θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον οποίο θεωρητικά «υπηρετούν» οι ασχολούμενοι με αυτήν ;
-Δεν αποτελεί περιφρόνηση των δημοτών και  δεν συνιστά πλήρη ανευθυνότητα όταν οι πολίτες έχουν έγκαιρα  υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, περιμένουν αυτή τη βοήθεια για να επουλώσουν ένα μέρος της ζημιάς που υπέστησαν από τις πλημμύρες, και έχουν αυτή την αντιμετώπιση¨
\Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να δώσει ΑΜΕΣΑ ένα τέλος στην υπόθεση αυτή, αποδίδοντας τα χρήματα στους δικαιούχους.


Δεν μπορεί κανένας να παίζει με τον πόνο των δικαιούχων , δείχνοντας τόση αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


                                                        25 Ιουνίου 2015

                                              Η Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια