Ψυχοθεραπεία: Μπορεί τελικά να βοηθήσει; Τι απαντούν εξειδικευμένοι ψυχολόγοι!

Ζούμε σε μια εποχή όπου το άγχος της καθημερινότητας μας καταβάλλει ψυχολογικά. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον χρόνο και προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις οικογενειακές και επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Ωστόσο δεν είναι μόνο το άγχος που μας πιέζει, αλλά και οι οικονομικές απαιτήσεις τις εποχής οι οποίες δεν συνάδουν με το εισόδημά μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρώσουμε τα έξοδά μας, κάτι το οποίο μας προκαλεί έγνοιες και μας πιέζει ψυχολογικά. Ακόμα και ο θάνατος ενός πολύ αγαπημένου μας προσώπου μπορεί να μας προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα και να μας οδηγήσει στην ψυχοθεραπεία
Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία με την οποία προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τις αιτίες του προβλήματός μας. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από πολλούς εξειδικευμένους ψυχολόγους για να είναι μια ψυχοθεραπεία επιτυχημένη πρέπει ο θεραπευόμενος να νιώθει ότι είναι έτοιμος. Αναλυτικότερα, πολλοί πιστεύουν ότι η ψυχοθεραπεία εφαρμόζεται σε τρελούς και μάλιστα πολλές φορές το κρύβουν προκειμένου να μην υποστούν την κοινωνική κατακραυγή. Υπογραμμίζεται ότι η ψυχοθεραπεία μας βοηθά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε καλύτεροι.
Έπειτα, για να είναι επιτυχημένη η ψυχοθεραπεία πρέπει ο θεραπευόμενος να έχει εμπιστοσύνη στον θεραπευτή του. Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν μόνοι τους το πρόβλημά τους και ότι δεν χρειάζονται τον ψυχοθεραπευτή. Αυτό δεν ισχύει. Ο θεραπευτής δεν θα δώσει λύσεις στο πρόβλημά σας, αλλά θα σας βοηθήσει να φτάσετε μόνοι σας στη λύση. Αυτή είναι και η αξία της ψυχοθεραπείας, η διαδρομή!
Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι κάνοντας ψυχοθεραπεία ενδεχομένως να ανακαλύψουν κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους που ούτε εκείνοι δεν ήξεραν, κάτι το οποίο τους προκαλεί άγχος ακόμη και φόβο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει διότι οι θεραπείες αργούν να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα ο θεραπευόμενος να έχει χρόνο να σκεφτεί και να αποδεχτεί κάθε τι καινούργιο!

Σε κάθε περίπτωση οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι η ψυχοθεραπεία είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς μας βοηθά να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας, να θέτουμε καινούργιους στόχους και να ξεφεύγουμε από το παρελθόν…

Βρείτε, οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με την μέθοδο της ψυχοθεραπείας στην ιστοσελίδα somatic-psychology.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια