«ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ ΜΕ 4-0. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΗ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ 1-0 Ή 2-1, ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΓΕ;»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ «ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ» ΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ
Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό  για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, από τη Λευκάδα όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για την Προστάτιδα του Νησιού Παναγία Φανερωμένη, απάντησε ως εξής σε ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έχετε να δηλώσετε για τη σημερινή σας παρουσία στη Λευκάδα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι πάρα πολλές οι φορές που έχω έρθει στη Λευκάδα, έχω προσκυνήσει σε αυτό το Μοναστήρι, το οποίο μάλιστα το έχω καταγράψει και σε ένα από τα τηλεοπτικά οδοιπορικά μου. Ήταν τιμή για μένα που σήμερα, σε αυτήν την πανηγυρική μέρα, εκπροσώπησα την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι διαπραγματεύσεις πώς πάνε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν ο Μητροπολίτης Λευκάδος μου ζήτησε να πω το «Πάτερ Ημών», στη φράση «άφες ημίν» πριν από τη λέξη «οφειλήματα» είπα «άφες ημίν τα προβλήματα ημών». Αυτό είναι ενδεικτικό όλου αυτού του άγχους και της αγωνίας των τελευταίων μηνών, που βαίνουν πια στο τέλος τους.
Είναι θέμα ημερών η αναγγελία μιας συμφωνίας. Ενός έντιμου συμβιβασμού. Στο τέλος της τετραετίας θα αποδώσουμε λογαριασμό με το κεφάλι ψηλά. Θα έχουμε κάνει πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο καλή θα είναι αυτή η συμφωνία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σας απαντήσω λίγο σχηματικά. Υπάρχει μια πίεση και μία απαίτηση να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα με 4-0. Μας χαλάει να την κερδίσουμε με 1-0 ή 2-1;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το θέμα της κυρίας Παναρίτη έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με ρώτησαν και στην Κεφαλονιά και απάντησα, ότι δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο, επειδή είμαι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Παρόλ’ αυτά, όμως, οφείλω να σας πω, ότι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ δεν με καλύπτει η τοποθέτησή της στο ΔΝΤ.
Θα διευκόλυνε αν η ίδια απέσυρε το διορισμό της. Αν δεν το κάνει, θα πρέπει να αναληφθούν Κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια