Ακάλυπτες επιταγές 1.000.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη...

Μια καλοστημένη απάτη με ακάλυπτες επιταγές ενός εκατομμυρίου ευρώ σκάρωσαν στη Θεσσαλονίκη δύο Έλληνες και δύο ομογενείς από τη Γεωργία, με θύματα δεκάδες επιχειρηματίες της περιοχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι φερόμενοι ως δράστες έστησαν εικονική εταιρεία κι από τα Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2010 προμηθεύονταν από επιχειρήσεις μεγάλες ποσότητες προϊόντων (είδη οικιακής χρήσης, ιατρικά εργαλεία κ.ά.),

δίνοντας συναλλαγματικές και μεταχρονολογημένες επιταγές που ήταν ακάλυπτες, ύψους 934.192 ευρώ. Στη συνέχεια, πουλούσαν τα προϊόντα αυτά σε μειωμένες τιμές, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην «εταιρεία», στην περιοχή της Νικόπολης Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσφορές, τιμολόγια και δελτία αποστολής των ανωτέρω συναλλαγών και φωτοαντίγραφα πλαστογραφημένων επιταγών.

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια