Στον εισαγγελέα για το δάνειο του δήμου Ζωγράφου...


Στον εισαγγελέα αλλά και στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζήπρόκειται να στείλει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ζωγράφου όλους τους φακέλους που αφορούν στο χαρακτηρισμένο ως παράνομο από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.) δάνειο της διοίκησης Καζάκου με την αυστριακή τράπεζα KommunalΚredit Bank (το οποίο -ως γνωστόν- μαζί με αυτό του Δήμου Αχαρνών λίγο έλειψε να φέρει τη χώρα προ...χρεοκοπίας), προκειμένου να διερευνηθούν οι παραλείψεις και...

 οι ευθύνες της διοικήσης Καζάκου.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Η απόφαση πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου, κατόπιν προτάσεως του δημάρχου Κώστα Καλλίρη, κατά πλειοψηφία: 28 σύμβουλοι (συμπεριλαμβανομένης και της συμβούλου της ΔΑΔΑ του τ. δημάρχου και υπόλογου Γιάννη Καζάκου, της κυρίας Τασίας Μπότου) ψήφισαν υπέρ, 5 κατά (από τη Δημοκρατική Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση του τεως δημάρχου), η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε, ενώ λευκό ψήφισε η σύμβουλος του Κινήματος στην Πόλη.
Το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει το δάνειο
Σημειώνεται πως μαζί με τους φακέλους θα αποσταλεί σε εισαγγελέα-επιθεωρητή και το από 2/5/2011, με αριθμό πρωτοκόλλου 23381, έγγραφο του Ε.Σ.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο: «Ο έλεγχος νομιμότητας από το Ε.Σ. ολοκληρώθηκε σε 30 ημέρες από τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου. Αν δε διενεργηθεί έλεγχος, ησύμβαση του συνάπτεται είναι άκυρη».
Σε άλλο σημείο του εγγράφου σημειώνεται: «Οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν και θα προκύψουν από τις δανειακές συμβάσεις που σύναψε ο Δήμος Ζωγράφου στις 27/7/2007 και στις 9/8/2007 δεν είναι νόμιμες, εφόσον αυτές δεν έχουν υποστεί τον έλεγχο νομιμότητας από το αρμόδιο κλιμάκιο».
Παράβαση από Καζάκο
Να σημειωθεί ότι όταν ο τότε δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος ζήτησε από τις υπηρεσίες του να πληρώσουν μια δόση δανείου, αυτές αρνήθηκαν, καθώς δεν είχαν στα «χέρια» τους το συγκεκριμένο έλεγχο νομιμότητας.
Τότε, ο κ. Καζάκος, κατά παράβαση του νόμου, με δική του ευθύνη, έδωσε εντολή να πληρώσει ο δήμος 172.000 ευρώ για δόση, γεγονός το οποίο σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι πιθανόν να οδηγήσει τον εισαγγελέα να ασκήσει σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Απειλές από KommunalΚredit Bank για διπλασιασμό επιτοκίου
Πέραν αυτών, ο Δήμος Ζωγράφου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και προ ενός άλλου κινδύνου από την τράπεζα KommunalΚredit Bank, η οποία ήδη μιλά για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του.
Η απειλή της αφορά στο διπλασιασμό του επιτοκίου στο δάνειο, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα περίπου 4,5 εκατ. ευρώ από το δήμο, κατ' επέκτασιν, να διπλασιαστούν και αυτά και να φτάσουν στο ποσό των περίπου 9 εκατ. ευρώ.
Δεν αναγνωρίζει το δάνειο ο δήμος
Ωστόσο, ο Δήμος Ζωγράφου, που δεν αναγνωρίζει το δάνειο σκέπτεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, και κατόπιν να πράξει αναλόγως, αφού πρώτα καταλήξει σε κάποια συμφωνία με την κυβέρνηση, με την οποία ήδη βρίσκεται σε επαφές, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα της εξυπηρέτησης του δανείου.
Είναι αξιοσημείωτο το τελευταίο αυτό μέρος της υπόθεσης, καθώς, όπως αποδείχθηκε, αφορά άμεσα και την αξιοπιστία της χώρας μας στην εξυπηρέτηση των διεθνών οικονομικών της υποχρεώσεων που απορρέουν από τα μνημόνια.
http://press-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_2674.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια