"Η Επιτροπή διορίστηκε και εξαρτάται από τους διορισθέντες"


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ: "Είμαστε δίπλα στην ομάδα και θα παλέψουμε γι' αυτή την αδικία"
Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, για την υποβάθμιση του Ολυμπιακού Βόλου.

Διαβάστε τις ακριβείς δηλώσεις του:

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Φαίνεται πλέον καθαρά πως αυτό που μεθοδεύεται από εκείνους που διοικούν ανεξέλεγκτα το ποδόσφαιρο, με την ανοχή της συντεταγμένης πολιτείας και χωρίς την εφαρμογή γενικών κανόνων δικαίου, δεν είναι  η αναγκαία κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά το να βρεθούν, για μια ακόμη φορά, εξιλαστήρια θύματα, προκειμένου να παραμένει
ανέγγιχτο το σύστημα του παράνομου τζόγου, που γεννά και αναπαράγει φαινόμενα κερδοσκοπίας, σήψης και διαφθοράς. Θύμα αυτών των μεθοδεύσεων γίνεται και η ιστορική ομάδα της πόλης μας, ο  Ολυμπιακός.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Πρωτοβάθμια  Πειθαρχική Επιτροπή   της Σούπερ Λίγκας που αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου,    δεν είναι κάποιο όργανο της τακτικής Δικαιοσύνης.  Αντιθέτως, η «αθλητική Δικαιοσύνη»  και οι «Πειθαρχικές Επιτροπές» της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, είναι όργανα που διορίζονται από τους εκάστοτε ισχυρούς του ποδοσφαίρου. Το κρίσιμο ερώτημα είναι, μέχρι πότε η Πολιτεία, στο όνομα του «αυτοδιοίκητου», θα αφήνει ένα κλειστό κύκλωμα να «λύνει και να δένει» στο χώρο του  επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

Όπως αναφέρεται και στο πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όσοι αγαπάμε πραγματικά την ομάδα και την πόλη, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Οι πρώτοι που θέλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και το γόητρο της ομάδας. Ταυτόχρονα, όμως, αξιώνουμε από την Πολιτεία να μη χρησιμοποιηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου, για να ριχτεί «στάχτη στα μάτια του κόσμου». Την καλούμε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες  για ριζική εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, χωρίς διακρίσεις.  Την καλούμε να εγγυηθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα υποστεί συνέπειες, πριν αποφανθεί η τακτική Δικαιοσύνη, με βάση την αρχή της πλήρους απόδειξης. Σε κάθε περίπτωση,  θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι ο Δήμος Βόλου θα αντιδράσει με ψυχραιμία, ευθύνη και  αποφασιστικότητα και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ομάδας, η οποία είναι ανεξάρτητη από πρόσωπα και Διοικήσεις που έρχονται και παρέρχονται.

Δεν μπορούμε, τέλος, να αφήσουμε ασχολίαστο    και το γεγονός ότι η απόφαση εκδόθηκε τη μέρα που ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στεκόμαστε στο πλευρό της ομάδας και καλούμε τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία να μην επηρεαστούν από τις εξελίξεις και να φέρουν στο Βόλο και την Ελλάδα μια ακόμη μεγάλη νίκη. Η επιτυχία αυτή θα  αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για να αποδείξει η ομάδα, για μια ακόμη φορά, ότι ξέρει να κερδίζει στους αγωνιστικούς χώρους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια