Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα των ταξί


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η Εισαγγελία του Πειραιά έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών κατά συγκεκριμένων  αυτοκινητιστών, που συμμετείχαν στην κατάληψη των πυλών Ε11 και Ε12 στην Ακτή Ξαβερίου.
Οι αστυνομικοί καλούνται να διερευνήσουν τα όσα συνέβησαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, στην είσοδο της πύλης Ε12, με τους αυτοκινητιστές να αδειάζουν μπιτόνια με λάδια μηχανής, καθώς επίσης και για την επίθεση και τις φθορές στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Αξιωματικοί της  Κρατικής Ασφάλειας έχουν λάβει καταθέσεις απ' όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία του Πειραιά, να διερευνηθούν και οι τυχόν ποινικές ευθύνες του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΤΑ,  Παναγιώτη Μαυρίκη, με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνική εκπομπή του  «ΑΘΗΝΑ 9.84»Μεταξύ άλλων, ο συνδικαλιστής του ΣΑΤΑ ανέφερε: «Υπήρχαν μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ και προκειμένου να μην τους κυνηγήσουν, έριξαν κάποια λάδια… Δεν είχαν στόχο να εμποδίσουν τη διέλευση των (σ.σ. τουριστικών) λεωφορείων, σας λέω. Ο στόχος ήταν, γιατί είχαν γεμίσει με δεκάδες εκατοντάδες μηχανές της ΔΙΑΣ και κυνηγούσαν τους συναδέλφους… Εμείς πηγαίνουμε και διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και θα μας κυνηγούν; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας…».
Στη συνέχεια, βέβαια, ο κ. Μαυρίκης προσπάθησε να δικαιολογήσει την ενέργεια των συναδέλφων του και πρόσθεσε: «Η αγανάκτηση είναι τόσο μεγάλη, που δεν ελέγχεται ο κόσμος, οι συνάδελφοι… Στα άκρα δεν έχουμε φτάσει, αλλά να ξέρετε ότι ο κλάδος μας είναι σε τέτοια κατάσταση αγανάκτησης και επιθετικότητας απέναντι σε αυτή την επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση και δεν γίνεται διαφορετικά…».
Ωστόσο, το  σημερινό ραντεβού του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούσης, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί, κρίνεται ιδιεταίρως κρίσιμο, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε όλη την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα πάντως, στον κλάδο των οδηγών ταξί -παρά τη διαφαινόμενη αισιοδοξία από πλευράς αρχών για θετική κατάληξη της συνάντησης- υπάρχουν και οι 
"σκληροπυρηνικοί"- όπως αυτοχαρακτηρίζονται- οι οποίοι επιμένουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις
http://now24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια