Φώφη Γεννηματά για Τσίπρας& Καμμένο, και για το «Ζάππειο 3β» του Αντώνη Σαμαρά


Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά:

O κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο «άλμα» και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει την χώρα. 

Άρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν.
__________________________________________



Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα, ο κ. Σαμαράς στο «Ζάππειο 3β» (για να μη χάσουμε το λογαριασμό) εμφάνισε ανάγλυφα το ιδεολογικό πρόσωπο, το δικό του και της ΝΔ, όπως τη διέπλασε.
 Ο κ. Σαμαράς είναι ο πομπός ενός υπερσυντηρητικού, ντεμοντέ πολιτικού λόγου, που θυμίζει δεκαετία του ‘50 ή του ‘60, πολύ μακριά από τις αρχές του ιδρυτή του κόμματός του.
Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις αγωνίες και τις ανασφάλειες μίας κοινωνίας που έχει ανάγκη από αλληλεγγύη, σεβασμό και αλήθεια.
Πίσω από αυτό το κρεσέντο παλαιοδεξιού λόγου, δεν υπάρχει όμως τίποτα συγκεκριμένο και υπεύθυνο.
Ο κ. Σαμαράς εξαγγέλλει γενικόλογες ιδέες, όταν ήδη εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα, που έχουν αποφασιστεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής Κυβέρνησης, στην οποία ο κ. Σαμαράς έχει ξεχάσει ότι μετέχει.
Αυτό ισχύει για τη λαθρομετανάστευση, την αποτελεσματική αστυνόμευση, την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, την αποσυμφόρηση των φυλακών, την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, την αναβάθμιση των πανεπιστημίων, τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους στη βάση του αμοιβαίου, ιστορικού και θεσμικού σεβασμού, κοκ.
Ως προς άλλα θέματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η λειτουργία του πολιτικού συστήματος, η διαφορά μεταξύ των συγκεκριμένων χθεσινών δεσμεύσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού ευχολογίου του κ. Σαμαρά, καθιστά περιττό οποιοδήποτε σχόλιο.
Το πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι την ώρα που ο κ. Σαμαράς εκφωνεί με στόμφο τον υπερσυντηρητικό του λόγο, επώνυμα στελέχη του παρεμποδίζουν ή υπονομεύουν την εφαρμογή των νόμων του κράτους και των αποφάσεων της Κυβέρνησης, σε κρίσιμους τομείς στους οποίους αναφέρθηκε.
Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι μπορεί να γίνει δωρεάν «ιδιοκτήτης» λέξεων, όπως η ασφάλεια και η ανάπτυξη. 
Κάνει μεγάλο λάθος. Οι λέξεις είναι κοινό κτήμα των Ελλήνων.
Δική του αποκλειστικότητα είναι η φυγομαχία από τον τηλεοπτικό διάλογο και η διφορούμενη στάση του σε όλα τα μεγάλα θέματα, που προϋποθέτουν δύσκολες αποφάσεις και συνεπάγονται ανάληψη ευθύνης και κόστους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια