Ο Άκης Γεροντόπουλος για την παράνομη μετανάστευση

ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ

Ο Ν.Έβρου είναι η κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα. Ο Νομός μας έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα. Οι κάτοικοι του Έβρου δικαίως διαμαρτύρονται γιατί γίνονται κλοπές και υπάρχει ο φόβος μετάδοσης ασθενειών. Παρόλα αυτά πολλές φορές οι Εβρίτες δείχνουν την ανθρωπιά τους και τους προσφέρουν φαγητό και ρούχα.

Το πρόβλημα  θα λυθεί μόνο εάν πιέσουμε τους Τούρκους να εφαρμόσουν τους Νόμους και τις Συνθήκες και να μην επιτρέπουν να περνάνε τα σύνορα μας.
Η Frondex και η τάφρος που κατασκευάζεται βοηθούν στο να αποτρέπουν, δεν είναι όμως καθοριστικοί παράγοντες. Η τάφρος καταλαμβάνει 13 από τα 135 συνολικά χιλιόμετρα των φυσικών συνόρων, οπότε καταλαβαίνουμε την μικρή της αναλογία.
Η πρόβλεψη μου είναι ότι μπορούν να αποδώσουν ελάχιστα αυτά τα μέτρα.
Ως Ν.Δ. έχουμε πει ότι ο Νόμος περί μεταναστών του Γ.Παπανδρέου ήταν ουσιαστικά κράχτης για τους μετανάστες που θέλουν να εισρεύσουν στην χώρα μας και να τη χρησιμοποιήσουν σαν γέφυρα προς την Ευρώπη. Ο Νόμος θα αλλάξει και θα γίνει αποτρεπτικός και δεν θα είναι πρόσκληση για τους ξένους.
Πρέπει επίσης να συμμετέχει στην φύλαξη ο στρατός, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Διότι υπάρχει και θέμα άμυνας, για την οποία ο στρατός έχει πρωταρχικό ρόλο.
Από όλους αυτούς τους παράνομους μετανάστες, δεν ξέρουμε φυσικά και εάν είναι κάποιοι σταλμένοι από υπηρεσίες άλλων κρατών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια