Πατριώτες…πολιτικοί; «Οι καιροί ου μενετοί»!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΓΙΝΑΝ οι εκλογές, πήρε το κάθε (λεγόμενο κόμμα) τα ποσοστά του, ο κάθε υποψήφιος τους σταυρούς του. Κατά τις προεκλογικές του τσιρίδες έκαστος, κατά την «ιδεολογία» του έκαστο (κόμμα). Ωστόσο, παρά τις προβλέψεις των «παρασκευαστών» του εκλογικού νόμου μην αλλάξει χέρια η εξουσία, πες ότι έχουμε τους «μεγάλους» στη γωνιά να…κλαίνε, και η μοίρα να επιβάλλει συνεργασία(!;).
Η ΕΝΤΟΛΗ θα περάσει από χέρια αρχηγών θυμίζοντας
προχουντική περίοδο του ’65. Η αγωνιώδης αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης θα κλείσει με άρνηση των πάντων κατά πάντων, η ακυβερνησία θα νανουρίζει την απραξία του Κράτους και το δημόσιο ταμείο θα περιμένει άδειο περιμένοντας τα...δανεικά.
ΚΑΙ πώς να συνεργαστείς με κόμμα, αρχηγό και οπαδούς που έβριζες προεκλογικά; Και, βέβαια έπεφτε (το βρίσιμο), αφού είχαν προηγηθεί, στα μουλωχτά, του κόσμου οι απόπειρες για συνεργασίες πριν απ’ τις εκλογές, μη τους φάει έναν-έναν το σκοτάδι. Στήθηκαν γέφυρες που αποσύρθηκαν πριν τα κόμματα γίνουν…ρεζίλι κι όταν ο κύβος ερρίφθη, τα κόμματα με την «ιδεολογία» τους, καθένας στο δρόμο με τις τσιρίδες του.
ΔΕΝ συνεργάστηκαν χθες, δεν θα συνεργαστούν αύριο. Δεν τους συγκίνησε η Ελλάδα που αγωνιούσε, δεν θα τους ενώσει η Ελλάδα μπροστά στον γκρεμό. Κι αν οι «κουτόφραγκοι» συνεργάζονται παραμερίζοντας τα πολιτικά τους πάθη, τα δικά μας τσακάλια επιμένουν κομματικά, ελληνικά και καθόλου…πατριωτικά, μιλώντας για σταυρούς και ποσοστά. Θα την αφήσουν ξεκρέμαστη μην ακυρωθούν τα ποσοστά που κατάφεραν με «αγώνα», μη πειραχτεί το πορτραίτο υποψηφίων, φιλοτεχνημένο προσεκτικά με χίλια χρώματα και αρώματα μη τους πάρουν χαμπάρι.
ΔΕΝ είμαστε αισιόδοξοι και το ξέρουν. Και, δυστυχώς, τους περιμένουμε να τσακώνονται ανά δύο όπως οι δυο αντίπαλοι στο τάβλι και οι φανατικοί στην κερκίδα. Θα πάρουν την ψήφο μας για να συνεργαστούν, θα πετάξουν τη συνεργασία και θα κρατήσουν την ψήφο. Θα τσακωθούν σε επίπεδο (φραστικής) «ιδεολογίας» και υπουργοποιήσεων, θα αλληλοεκβιάζονται συγκυβερνώντες, θα ρίχνουν τρικλοποδιές ως γνήσιοι…έλληνες και η Ελλάδα θα τους περιμένει να τα «βρουν». Οι ξένοι θα μας απομακρύνουν το λουκούμι απ’ το στόμα χαμογελώντας, τα κόμματα θα ροκανίζουν τις επιχορηγήσεις, οι εθνοπατέρες μας θα ερευνούν για σκάνδαλα αμειβόμενοι και απολαμβάνοντας τα «δομημένα προνόμια», η Ελλάδα θα (ξανα)χλωμιάσει και το «σύστημα» θ’ αλλάξει πλευρό.
ΚΑΙ οι κλέφτες, μιζαδόροι και βολεμένοι; Θα ξεραθούν στα γέλια, χωμένοι στη σκιά των συμπλεκομένων»…πατριωτών. Ωστόσο, να θυμηθούμε τον Σόλωνα: «Οι καιροί ου μενετοί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια