Με επίσκεψη στο Λασίθι και στο Ηράκλειο άρχισε την περιοδεία της στη Κρήτη η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Τ. Κατσέλη


Με αιχμή τις προτάσεις  της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την οικονομία και την ανάπτυξη καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βγει από το αδιέξοδο η χώρα, άρχισε τη διήμερη περιοδεία της στην Κρήτη  η Πρόεδρος του κόμματος Λούκα Τ. Κατσέλη.

Η περιοδεία ξεκίνησε σήμερα από το Ηράκλειο όπου η κα Κατσέλη  συναντήθηκε με τους υποψηφίους βουλευτές  της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μανώλη  Αναστασάκη, Κυριάκο Καρδουλάκη και Κώστα Πετάση.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε  τον Δήμαρχο κ. Παύλο Μπαριτάκη στο Δημαρχείο Βιάννου και συζήτησαν θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και γενικότερα προβλήματα περιφερειακής ανάπτυξης.  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μαρτύρων στο Σελί, όπου σφαγιάστηκαν 600 Έλληνες από τους Γερμανούς.

Αμέσως μετά η κα Κατσέλη  είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ.Ιωσήφ Αναστασάκη οποίος την ενημέρωσε για θέματα του Δήμου. Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του Νόμου που νομοθέτησε η κα  Κατσέλη για την κοινωφελή εργασία έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα απασχόλησης 65 ατόμων.  Από την πλευρά της η κα Κατσέλη αναφέρθηκε  στην πολιτική της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την περιφερειακή ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στο Εμπορικό  Επιμελητήριο  Ηρακλείου, η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας»  είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Μανώλη Αληφιεράκη, και τα μέλη του Δ.Σ. Η κα Κατσέλη αναφέρθηκε τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και ενημέρωσε για την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική του κόμματος.
Επίσης,  τόνισε την ανάγκη βελτίωσης αντιπροσωπευτικότητας  των Περιφερειακών Επιμελητηρίων  στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, συμφωνώντας απόλυτα με το αίτημα αυτό που έθεσε ο Πρόεδρος, ενώ  παρατήρησε ότι «κλυδωνίζεται ο  θεσμός των Επιμελητηρίων, τα οποία  χρειάζεται να εκσυγχρονιστούν για  να είναι πιο αποτελεσματικά»  και τόνισε «ότι είναι ανάγκη να μην εξασθενίσει  η δυνατή φωνή τους».
Τέλος η κα Κατσέλη υπενθύμισε ότι όταν είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο με την ιδιότητα της Υπουργού, προωθούσε  σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των Επιμελητηρίων «αλλά δυστυχώς το όλο εγχείρημα έμεινε στα χαρτιά». 

Στη συνέχεια η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ενημέρωσε για την διαφορετική οικονομική πολιτική που πρεσβεύει η «Κοινωνική Συμφωνία»  και ανέπτυξε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ανατραπεί η οικονομική κατηφόρα όπου βρίσκεται η χώρα μας.

Απόψε, η κα Κατσέλη  πραγματοποίησε ομιλία στο ξενοδοχείο «ΟΛΥΜΠΙΚ»  και αύριο θα ολοκληρώσει την περιοδεία της  στην Κρήτη με επίσκεψη στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια