«Πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού» στην Κομοτηνή


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, ο οποίος καθιερώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, οι παρακάτω εκδηλώσεις:


Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 9ης Μαΐου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 9ης  Μαΐου  2012.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2012 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

10:30 – Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός.
Στον χώρο του Ηρώου ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Παύλου Δαμιανίδη και ενός εκπροσώπου από τις τοπικές αντιστασιακές οργανώσεις.

10:45 - Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αστυνομικό Επιθεωρητή ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.
Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει η ΧΧΙ Τ/Θ Ταξιαρχία, της Δημόσιας Τάξης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους,  η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η 29η ΤΑΞ ΠΖ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.


Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Αριστείδης Γιαννακίδης
1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια