Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή: «Η 6η Μάη μέρα ελπίδας για τον Ελληνικό Λαό»


Την αισιοδοξία του ότι το βράδυ των εκλογών θα γίνει η μεγάλη ανατροπή εξέφρασε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «τελευταία ευκαιρία που έχει ο λαός» την οποία θα πρέπει να την αξιοποιήσει.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας, για το θέμα των δηλώσεων του στο «κάλεσμα» προς τον Πάνο Καμμένο και τους
Ανεξάρτητους Έλληνες, διευκρίνισε πως «οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν βοηθούν να έχουμε προγραμματική σύγκληση. Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανταπέδωσε τα βέλη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έσπευσαν να του επιτεθούν για το θέμα, λέγοντας πως «όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».
Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο. Αυτή είναι η θέση μας. Το γνωρίζουν και τρέμουν στην πιθανότητα αυτό το όνειρο για το λαό να γίνει δικός τους εφιάλτης. Η 6η του Μάη θα είναι ημέρα ορόσημο. Μέρα ανατροπής, μέρα ελπίδας για τον ελληνικό λαό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια