16η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜ-Θ


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 3-9-2012 ημέραΔευτέρα και ώρα 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

     
          Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:



1.       Έγκριση 5ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης του Οικονομικού Έτους 2012.
Εισηγητής:  Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικού της Γενικής Δ/νσης
            Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΑΜΘ κ. Τρύφων Εξάρχου.

2.       4η τροποποίηση προγράμματος Τεχνικών Έργων ΠΑΜΘ.
Εισηγητής: κα Παρασκευή Χουρίδη, Γεν. Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περ/ντος και Υποδομών.

3.       Γνωμάτευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, που αφορά την τροποποίηση της 448/27-06-2011 ΑΕΠΟ της εταιρίας «ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΒΕΕ», Π.Ε. Ροδόπης.
Εισηγητής: Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε. Ροδόπης, κ.  
            Αθανάσιος Κιοσές.

4.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 250Kw», από την εταιρεία με διακριτό τίτλο «ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε.» που πρόκειται να ιδρυθεί στην κτηματική περιοχή Αγ. Θεοδώρων του Δ. Κομοτηνής, Π.Ε Ροδόπης.
Εισηγητής: Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε. Ροδόπης, κ. Αθανάσιος Κιοσές.

5.       Έγκριση όρων παραχώρησης χρήσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης της έκτασης και των επ’ αυτής εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και ορισμός νομίμου εκπροσώπου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος.

6.       Θεσμοθέτηση Ημέρας Μνήμης.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος.

7.       Παροχή γνώμης Περιφερειακού Συμβουλίου επί αίτησης της «ΑΣΤΡΙΔΗΣ Π.-ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Π.Ο.Ε.» για παραχώρηση κατά χρήση τμήματος του αριθμ. 1084 κοινοχρήστου τεμαχίου Σ.Δ. 1999 αγρ/τος Μοναστηρακίου, Π.Ε. Έβρου.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεώργιος Ούστογλου.

8.       Αντιμετώπιση και επίλυση εκκρεμών υποθέσεων θεωρήσεων επαγγελματικών αδειών Λαϊκών Αγορών, Π.Ε. Ξάνθης.
Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Σερεφιά Σουλτάνα.

9.       Θέματα λαϊκής αγοράς Ξάνθης (μεταβιβάσεις άδειων, χορήγησης θέσεων, παραιτήσεις αδειών επαγγελματικών πωλητών) της Π.Ε. Ξάνθης.
Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Σερεφιά Σουλτάνα.

10.   Έγκριση θεώρησης και ανανέωσης επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς της Π.Ε. Έβρου.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κανελλάκης Ιωάννης.

11.   Τοποθέτηση των πωλητών στις λαϊκές αγορές Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, της Π.Ε. Έβρου.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κανελλάκης Ιωάννης.

12.   Διαγραφή επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών Ν. Ροδόπης από το Μητρώο Επαγγελματιών  Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης, λόγω διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητάς του.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σιακήρ Αϊχάν.

13.   Προγραμματική Σύμβαση με το Δ.Π.Θ. για το έργο με τίτλο: «Διαχείριση επιφανειακών νερών της ευρύτερης περιοχής του Ανατολικού Δέλτα του Ποταμού Νέστου, της Π.Ε. Ξάνθης, για τη βέλτιστη ικανοποίηση αρδευτικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων νερών».
Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Μαραγκού Γεωργία.

14.   Γνωμάτευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, που αφορά δραστηριότητα «Απορρύπανση& Διάλυση Ο.Τ.Κ.Ζ (Οχημάτων στο Τέλος του Κύκλου Ζωής), Ανακύκλωση Μεταλλικών Μη απορριμμάτωνΑποθήκευση Μεταφόρτωση Στερεών Μη Επικίνδυνων Αποβλήτων», ιδιοκτησίας της «ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ο.Ε.», στο Δωρικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της  Π.Ε. Έβρου.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαβίας Σταύρος.

15.   Γνωμάτευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας, μετά από κτιριακή και μηχανολογική επέκταση της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής μονωτικών και πλαστικών προϊόντων με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΒΙΣ Α.Ε», του Δήμου Σουφλίου, της Π.Ε. Έβρου.
Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Γκουγκουσκίδου Μαρία.

16.   Γνωμάτευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων που αφορά  το έργο της «ΑΡΙΣΤΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Α.Ε.» για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου (παράταση) έκτασης  25.661,50 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Γρανίτη (θέση Δροσερό Ρέμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τελλίδης.

17.   Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Διάνοιξη δασικού δρόμου αντιπυρικής προστασίας Γ΄ κατηγορίας – Γέφυρα Παπάδων – Πέρασμα Τμ. 1ο», της Π.Ε. Δράμας.
Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Ανδρονίκη Κεφαλίδου.

18.   Γνωμάτευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Έρευνα Λατομικού Χώρου Σχιστολίθων εμβαδού 35.676,46τ.μ., της Ματούζης Γ-Ηλιάδης Γ., στη θέση «Φεγγάρι» της τοπικής κοινότητας Μαριών του Δ. ΘάσουΠ.ΕΚαβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Πατήρας.

19.   Γνωμάτευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Έρευνα Λατομικού Χώρου Σχιστολίθων εμβαδού 25.282,02τ.μ., της Ματούζης Γ-Ηλιάδης Γ., στη θέση «Φεγγάρι» της τοπικής κοινότητας Μαριών του Δ. Θάσου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Πατήρας.

20.   Γνωμάτευση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων που αφορά  το έργο «Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 1,75 MW» της εταιρείας «ABDERA ENERGY LTD» στη θέση «Ναιόμπαση» του Δήμου Τοπείρου Π.Ε. Ξάνθης.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτριος Χαϊτίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια