Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νότη Μηταράκη


Το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου και ώρα 9:00 στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από το Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Πέτρο Σελέκο.

              Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές, οι πιθανές επενδύσεις και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή.             
              Ειδικότερα, στις δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης σημείωσε τα εξής«Με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης είχαμε μια πάρα πολύ παραγωγική συζήτηση με στόχο την ανάπτυξη του νομού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο κ. Λαμπάκης μας εξέθεσε διάφορα επενδυτικά σχέδια του Δήμου και δεσμευτήκαμε ως κυβέρνησηνα τα εξετάσουμε κατά προτεραιότητα, λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό ανεργίας που αντιμετωπίζει η περιοχή. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα όλων μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος».
              Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανέφερε ότι «Επιτέλους η περιφέρεια και οι δήμοι χαιρετίζουν επισκέψεις εκπροσώπων της κυβέρνησης, όπως τη σημερινή του υφυπουργού Ανάπτυξηςκ. Μηταράκη, που μας δίνει την ευκαιρία να παραθέσουμε τα προβλήματα της περιοχής μας. Με τον υφυπουργό συζητήσαμε για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και ιδιαίτερα του διευρυμένου δήμου Αλεξανδρούπολης εστιάζοντας σε σημαντικά θέματα όπως είναι ηανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούποληςο αγροτικός τομέας στην περιοχή των Φερών, η δημιουργία σφαγείου και η διεκδίκηση της πρώην αλλαντοβιομηχανίας«Θράκη» -προσπάθεια την οποία, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει. Ο κ. Μηταράκης, επίσης, δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου για απόκτηση της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου στην Τραϊανούπολη, προκειμένου να τηλεθερμάνουμε το αεροδρόμιο, δημόσια κτίρια της περιοχής, θερμοκήπια και άλλες εμπορικές και βιομηχανικές εκμεταλλεύσεις».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια