Πολύ λίγος για το… σεντόνι


Άτολμος, άχρωμος και ακίνδυνος για την αντίπαλη εστία, ο Παναθηναϊκός πέταξε …στον κουβά το «μεγάλο στοίχημα» για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. H αλήθεια είναι πως, ρεαλιστικά, αυτή η ομάδα ταιριάζει περισσότερο στην δεύτερης δυναμικότητας ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Europa League, κάτι που παραδέχτηκε και ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ωστόσο, ακόμα και εκεί, είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη. Θα έλεγα και 2-3 μεταγραφές ποιότητας, αλλά γνωρίζοντας την οικονομική δυσχέρεια (τώρα που έμεινε εκτός ομίλων CL, ακόμα χειρότερα) διακρίνω ότι δύσκολα θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Ο Φερέιρα άργησε να πάρει ρίσκο χθες. Φοβούμενος περισσότερο από όσο θα έπρεπε τη Μάλαγα, άργησε να στείλει το μήνυμα της επίθεσης στους παίχτες του. Καλό το 0 παθητικό, και αναγκαίο για να κυνηγήσεις την ανατροπή, αλλά χωρίς φάσεις γκολ δεν έρχεται και φυσικά χωρίς γκολ ούτε πρόκριση. Σε συνδιασμό μάλιστα με την κακή βραδιά Σισοκό, Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλου το τριφύλλι δεν είχε καμιά ελπίδα. Έτσι οι Ανδαλουσιάνοι δεν ένιωσαν ποτέ πίεση και διαχειριζόμενοι το υπέρ τους 2-0 του πρώτου αγώνα, πέρασαν μία εύκολη βραδιά στο Ο.Α.Κ.Α. και θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής.
Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο γνώριζε πως έχουν τα πράγματα. Από νωρίς το καλοκαίρι όλοι στην ομάδα έχουν καταλάβει πως αυτή η χρονιά είναι μεταβατική. Επειδή όμως σαν Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και πρέπει να κυνηγά τις πιθανότητες που του αναλογούν σε κάθε στόχο, όλοι είναι κοντά στην προσπάθεια που γίνεται.
Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει τώρα. Σειρά παίρνει ο αγώνας της Παρασκευής (!) με τον Πας Γιάννενα για το πρωτάθλημα Ελλάδας. Αυτόν τον αγώνα επέλεξαν τα φοβερά μυαλά της Superleague για να καλύψουν τη συγκεκριμένη μέρα. Τυχαίο; Δεν ξέρω. Το θέμα είναι πως οι πράσινοι καλούνται να μαζέψουν γρήγορα τα όποια συναισθήματα απογοήτευσης από τον αποκλεισμό του Champions League και την πιθανή κούραση ώστε να πάρουν τους απαιτούμενους 3 πόντους. Άλλωστε το –2 με το οποίο ξεκίνησαν στη βαθμολογία δεν τους επιτρέπει να μείνουν πίσω από τη 2η αγωνιστική. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει άλλες απαιτήσεις και ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους. Φτάνει βέβαια ο Ζεσουάλδο να προσαρμόσει τα πλάνα του στο υπάρχον υλικό ή να βγάλει κανέναν …άσσο από το μανίκι του, όπως στον περσινό 1ο γύρο με τον Λέτο!
statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια