Φιλανθρωπική Εκδήλωση «Σήμερα μαζεύουμε αύριο χαρίζουμε»


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η τριήμερη εκδήλωση «Σήμερα μαζεύουμε αύριο χαρίζουμε» που διοργανώθηκε από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τους συλλόγους Αυτιστικών «Άγιος Βασίλειος» και  Καρκινοπαθών «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» στο πλαίσιο της
Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπότητας (19 Αυγούστου). Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η συλλογή παιχνιδιών και σχολικών και άλλων ειδών για τα παιδιά των δύο συλλόγων.
            Στο πλαίσιο αυτό οι ομάδες Αλληλεγγύης, Υγείας και Περιβάλλοντος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων λειτουργούσαν το «Σπιτάκι Αλληλεγγύης – Εθελοντισμού»  που στήθηκε δίπλα στο φάρο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.  Οι εθελοντές που δικτυώνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου ήταν εκεί ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δράσεις εθελοντισμού στον τόπο μας γενικότερα έως τώρα, δίνοντας ηχηρά μηνύματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης στους συμπολίτες μας που περνούσαν και άφηναν στο σπιτάκι Αλληλεγγύης βιβλία, παιχνίδια, φάρμακα, σχολικά είδη και ρούχα. Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου κορυφώθηκε η εκδήλωση με τη γιορτή χαράς για τα 60 παιδιά των δύο συλλόγων  και  των οικογενειών-δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Αλεξανδρούπολης.  Εθελόντριες ντυμένες  με στολές εμπνευσμένες από τα παραμύθια, υποδέχθηκαν τα τιμώμενα πρόσωπα -δηλαδή τα παιδιά- φορώντας τους τα βραχιόλια του YUPPII  LOUNA PARK χορηγού  της εκδήλωσης, δίνοντάς τους  τη δυνατότητα  να παίξουν όπου και για όσο ήθελαν στο χώρο, χαρίζοντάς τους κι ένα γεύμα.      

           Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς:  
Την PRAKTIKER HELLAS A.E και τη διεύθυνση του υποκαταστήματος Αλεξανδρούπολης για την άψογη συνεργασία και τη διάθεση του σπιτιού «Αλληλεγγύης»
Τη διεύθυνση του YUPPII LOUNA PARK. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε γιορτή χαράς.
Το Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ για τα βιβλία ραφής και ερεθισμάτων  για τα παιδιά του συλλόγου αυτιστικών και τα χαρούμενα διηγήματα που πρόσφερε στον σύλλογο καρκινοπαθών
Τους χορηγούς επικοινωνίας:
 την ηλεκτρονική εφημερίδα e-evros
 τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ 
 το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό sferikos fm 
αλλά και όλα τα ΜΜΕ της περιοχής που μας συμπαραστάθηκαν  με αγάπη προβάλλοντας πολλά στιγμιότυπα από τις ημέρες της εκδήλωσης ώστε ο κόσμος να το μάθει και να αγκαλιάσει την προσπάθεια.
              Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους των συνεργείων Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου για την αμέριστη συμπαράστασή τους και την εθελοντική προσφορά τους πέραν του ωραρίου τους.

              Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης δια του Γραφείου Εθελοντισμού, και με την επιτυχή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, θεσμοθετεί παρόμοιες εκδηλώσεις για τη στήριξη και άλλων συλλόγων, πάντα με τη συνεργασία τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι από τους πρώτους δήμουςόπου λειτουργεί Γραφείο Εθελοντισμού. Η πολύμηνη προσπάθεια του Δημάρχου να συμβεί αυτό κατά προτεραιότητα οδήγησε σήμερα στην διάρθρωση ενός πολύτιμου ανθρώπινου δικτύου εθελοντισμού που ευέλικτα απλώνεται σε πολλούς τομείς και λειτουργεί ως ένα εν δυνάμει κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας στους επερχόμενους δύσκολους καιρούς.
              Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λαμπάκης«Οι εθελοντές που δικτυώνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού έχουν αποδείξει με την αμεσότητα τους και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ότι μπορούν να δημιουργούν γεγονότα ανθρωπιάς και αγάπης. Εμείς από πλευράς Δήμου δημιουργήσαμε αυτόν τον θώκο ώστε να είμαστε πάντα δίπλα τους αλλά και στους συλλόγους που προσφέρουν πολύτιμο έργο.  Συγχαρητήρια για τις ιδέες και τις προσπάθειες»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια