Φτηνά παιχνίδια...

Η σοφή λαϊκή ρήση ταιριάζει γάντι στην επικαιρότητα που παράγεται από τον κυβερνητικό συνασπισμό και στις διαρροές που γίνονται περί ανασχηματισμού ή...
αντικατάστασης του υπάρχοντος εκλογικού νόμου, ως δήθεν άμεση ανταπόκριση στο μήνυμα της συνολικής αλλαγής πλεύσης που εξέπεμψε η κοινωνία με την ετυμηγορία στην κάλπη.

Προφανώς η κυβέρνηση αδυνατεί -ή δεν θέλει- να αναγνώσει σωστά τη λαϊκή βούληση. Διότι οι Ελληνες με την ψήφο τους δεν περιορίστηκαν απλώς να αποδοκιμάσουν ορισμένα κυβερνητικά πρόσωπα, αλλά εξέφρασαν έντονη δυσφορία εν γένει για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται συστηματικά από το 2012 εις βάρος των κοινωνικών κεκτημένων και της πραγματικής οικονομίας.

Το μείζον που θα έπρεπε τώρα να συζητούν στην κυβέρνηση είναι ο τερματισμός της λιτότητας μέσω φιλολαϊκών μέτρων που θα ανακούφιζαν τα επιβαρημένα κοινωνικά στρώματα και την κατάθεση άλλων μέτρων που θα στόχευαν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ειδικά για τους νέους, ώστε να σταματήσει η μετανάστευση που απειλεί τη συνοχή και την εθνική συνέχεια.

Αντί αυτών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, επιδεικνύοντας -χωρίς να μας εκπλήσσουν, και για πολλοστή φορά- παλαιοκομματική αντίληψη και μικροκομματικό χαρακτήρα, επιδίδονται σε φθηνά παιχνίδια εντυπώσεων με σκοπό να μεταμφιέσουν προχείρως και όπως όπως τη δικομματική, ώστε με τη βέβαιη βοήθεια των προθύμων στα ΜΜΕ να την παρουσιάσουν ως ελκυστική.

Ετσι σκοπεύουν οι συνεταίροι να κρατηθούν στην εξουσία, με το βλέμμα πάντα διαρκώς στραμμένο στις προσεχείς εθνικές κάλπες. Εως πότε όμως; Το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, παρά τις άοκνες προσπάθειες των κυβερνητικών να πείσουν ότι οι Ελληνες επέλεξαν τη σταθερότητα.

Οι Ελληνες δεν ψήφισαν τη σταθερότητα, όπως την εννοούν στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αντιθέτως. Εξέφρασαν την καθολική αποδοκιμασία τους, γι' αυτό και ανέδειξαν την Αριστερά πρώτη πολιτική δύναμη, αποσύροντας ηχηρά την εμπιστοσύνη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Οι κυβερνητικοί εταίροι απονομιμοποιήθηκαν πλήρως.

Ας αλλάξουν λοιπόν όσους υπουργούς επιθυμούν, ακόμη και τον Γιάννη Στουρνάρα, αν κρίνουν πως έτσι θα κρατηθούν στην εξουσία. Διότι, πρώτον, δεν πείθουν και, δεύτερον, το τέλος και της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης πλησιάζει. Η αντίστροφη μέτρηση, ευτυχώς για τον ελληνικό λαό και δυστυχώς για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει ήδη αρχίσει...

enet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια