Γεροντόπουλος: Η Ελλάδα κάνει τα πάντα για την αναγνώριση των Γενοκτονιών

Απάντηση ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου σε επίκαιρη ερώτηση για Αναγνώριση Γενοκτονίας Ασσυρίων



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, απάντησε σήμερα στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Γαβριήλ Αβραμίδη, με θέμα: «Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων από το καθεστώς των Νεότουρκων».
Ο κ.Γεροντόπουλος στην τοποθέτηση του επεσήμανε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτηση μου με το αυτονόητο: Θέματα τόσο σοβαρά, όπως είναι τα ζητήματα των Γενοκτονιών, αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία από τη Βουλή των Ελλήνων, από το σύνολο της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς και από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η Ελλάδα έχει κάνει αποτίμηση των γεγονότων αυτών, με εντιμότητα και αίσθημα τιμής και ευθύνης, ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση, απέναντι στους ηρωικούς νεκρούς της συγκεκριμένης περιόδου.
Εκτιμώ ότι, μέσα από τις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων για την μνήμη των νεκρών του Ποντιακού Ελληνισμού, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων, αναδεικνύονται όλες οι πτυχές αυτής της εγκληματικής εκ μέρους των Τούρκων περιόδου.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή η Τουρκία να σταθεί με γενναιότητα και ωριμότητα απέναντι στο οθωμανικό παρελθόν της και να αναγνωρίσει την ιστορική αλήθεια, όσο οδυνηρή και αν είναι, για τα γεγονότα της περιόδου αυτής.
Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω, ότι ζητήματα όπως αυτό που συζητούμε σήμερα, είθισται να αναδεικνύονται μέσα από πρωτοβουλίες Εθνικών Κοινοβουλίων, καθώς αυτά εκφράζουν άμεσα, γνήσια, διαχρονικά και διακομματικά το σύνολο του λαού.
Η σημασία τόσο σημαντικών γεγονότων, δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των Κοινοβουλίων που τα αναγνωρίζουν. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν και αποτελούν μέρος της ιστορίας, ανεξάρτητα από το ότι κάποια κράτη, για λόγους άγνοιας, πολιτικής σκοπιμότητας ή ενδεχομένως άλλους, τοποθετούνται απέναντι σε αυτά. Η Ιστορία έχει καταγράψει τα γεγονότα, ανεξάρτητα αν κάποιοι τα παραδέχονται ή όχι.
Θα ήθελα λοιπόν να τονίσω ότι η χώρα μας επιδιώκει την αναγνώριση και ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας μέσα από μια ειλικρινή προσέγγιση του παρελθόντος και των ιστορικών γεγονότων. Η Βουλή των Ελλήνων έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για τα γεγονότα της εγκληματικής εκ μέρους των Τούρκων αυτής περιόδου, σαν ένα ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια