Νίκος Νικολόπουλος: Ερώτηση στον Πρωθυπουργό και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης για επιστολή Σαμαρά προς Τρόικα και νέα μέτρα

   ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
και σε όλα τα μέλη της Κυβέρνησης
Η φιλοκυβερνητική και φιλοσαμαρική εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, δυο μέρες μετά τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαίου αποκάλυψε έγγραφα υπογεγραμμένα από τους: Σαμαρά – Στουρνάρα – Προβόπουλο, από τοπεριεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι οι τρεις υποτακτικοί, ξεδιάντροπα ως εθελόδουλοι βαστάζοι της ξένης τρόικας, δηλώνουν πωςι: η κυβέρνηση “θα δείξει κατανόηση στις απαιτήσεις των δανειστών” σε κάθε νέο μέτρο που θα απαιτήσουν.  
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας που υπογράφει ο Στ. Κούλογλου αναφέρει:
«Έγγραφο για νέα μέτρα με τρεις υπογραφές!
Επιστολή από τις 15 Απριλίου στην τρόικα από Σαμαρά, Στουρνάρα, Προβόπουλο, με “παράθυρο” για νέο “πακέτο”.
Δέσμευση για λήψη πρόσθετων μέτρων κάθε φορά που δεν επιτυγχάνεται κάποιος από τους στόχους του επικαιροποιημένου μνημονίου περιλαμβάνει κοινή επιστολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου προς την τρόικα στο πλαίσιο του νέου μνημονίου, αφού ακόμα και η πιο μικρή παρασπονδία θα έχει ως συνέπεια την επιβολή νέων εισπρακτικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων.
Δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστηρίζουν οι κυβερνώντες της χώρας! Ειδικότερα, στην επιστολή προθέσεων της κυβέρνησης που συνοδεύει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και εστάλη στις 15 Απριλίου 2014 με αποδέκτες τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και κοινοποιείται στην επικεφαλής του ΔΝΤ,  Κριστίν Λαγκάρντ, οι συνυπογράφοντες αναφέρουν επί λέξει: “Έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε σύμφωνες πολιτικές με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015”.
Και συνεχίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος :
Παρακάτω, η κυβέρνηση αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο τις προθέσεις της:
Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που παρατίθενται στο συνημμένο Μνημόνιο είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που μπορεί να είναι τα πλέον πρόσφορα για τον σκοπό αυτό”.
Επίσης, αναφέρεται ότι οι τροϊκανοί θα ελέγχουν την επίτευξη ή μη των στόχων ανά τετράμηνο και, αν εντοπίσουν αποκλίσεις, θα πραγματοποιηθούν διορθωτικές κινήσεις που οδηγούν σε πρόσθετα νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση μάλιστα δεσμεύεται ότι “θα δείξει κατανόηση” στις απαιτήσεις των δανειστών!
Επειδή οι ευρωεκλογές πρόσφεραν την ευκαιρία και την βάση της θρυλούμενης εδώ και καιρό επερχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους.
Επειδή η πατρίδα πρέπει να συμμετάσχει στις ραγδαίες μεταβολές που συντελούνται στην Ε.Ε.  για να κατοχυρώσει τα συμφέροντα της.
Επειδή η Κυβέρνηση πρέπει και να συγκεκριμενοποιήσει στόχους, σχέδια και συμμαχίες
Επειδή «Δια χειρός Σαμαρά» πλέον γνωρίζουν ότι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, όπως και τα νέα μέτρα, όπως ο ίδιος γράφει ευπειθώς στην αναφορά προς τους ξένους δυνάστες δανειστές, προστάτες, τοκογλύφους, αποικιοκράτες.
Επειδή «η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως γράφει στην συγκεκριμένη επιστολή δεσμεύεται να δείξει κατανόηση στις απαιτήσεις των δανειστών».
Επειδή δυστυχώς όμως  καμιά κατανόηση δεν δείχνει στις  απαιτήσεις των φτωχοποιημένων και απελπισμένων Ελλήνων πολιτών.
Μετά όλα τα ανωτέρω ερωτάται ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών, καθώς και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης -καθένας χωριστά Υπουργός & Υφυπουργός -που συμμετέχει στην Κυβέρνηση  να μας γνωρίσει κάθε σχετικό με την κυβερνητική ύλη που του έχει ανατεθεί:
  1. Εστάλη αυτή η επιστολή; Εάν ναι γνωρίζουν τα μέλη της Κυβέρνησης το περιεχόμενο & την ύπαρξη της αναφερόμενης επιστολής;
- Να κατατεθεί η συγκεκριμένη επιστολή.
2) Οι δεσμεύσεις που καταγράφει εάν ισχύουν τότε ποια νέα μέτρα έχει ετοιμάσει ή ετοιμάζει ο κάθε Υπουργός & Υφυπουργός, ώστε να μην καλυφθούν οι ατελείωτες απαιτήσεις των δανειστών;
3) Ποιο είναι το συγκεκριμένο μνημόνιο που αναφέρει ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του στους ξένους αποικιοκράτες δανειστές;
- Να κατατεθεί το εν λόγω μνημόνιο καθώς και οι προτάσεις όλων των μελών της Κυβέρνησης προς το οικονομικό επιτελείο που αποβλέπουν στην εκ νέου μείωση δαπανών και στην αύξηση των εσόδων.
4) Ήταν ψέμα ότι τελείωσαν όλα τα μνημόνια;


Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια