"Ναι" στο δάνειο με συνέχιση της λιτότητας λέει το ΔΝΤ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 3,41 δισ. ευρώ, με το υπουργείο Οικονομικών να κάνει λόγο, αναφερόμενο στην έκθεση του ΔΝΤ, για τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία με την επίτευξη πλεονασμάτων που θέτουν τη βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη.
Ενώ όμως η έκθεση προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, θέτει ως βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, αναφέροντας συγκεκριμένα την ανάγκη να συνεχιστεί η απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση του ΔΝΤ, που θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο, περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες που θα τεθούν επί τάπητος κατά την διάρκεια των νέων συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, ενώ προβλέπει και μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού τη διετία 2015 – 2016. Παράλληλα ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος έχει συντάξει την έκθεση εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο κατάργησης της έκτακτης εισφοράς και ανοίγει εκ νέου ζήτημα ασφαλιστικού.
Σύμφωνα με τον Real Fm ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η νέα έκθεση του ΔΝΤ.
koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια