Στεφανίδη: Ασέβεια αυτά που είπε η Ισινμπάγεβα, αλλά την καταλαβαίνω…

H χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη μεγάλη της επιτυχία στο Ρίο, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις της Γέλενα Ισινμπάγεβα, η οποία είχε πει ότι όποια πάρει την πρώτη θέση στον τελικό θα είναι ουσιαστικά δεύτερη.

“Από τη μία τη λυπάμαι, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω. Ήταν πάνω στη στιγμή και ήταν στενοχωρημένη που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ωστόσο, κάνει λίγο λες και φταίμε εμείς, λες και μαζευτήκαμε όλοι και είπαμε να τη βγάλουμε έξω. Το θεωρώ και λίγο ασεβές προς τις αθλήτριες, που το 95% αυτών θα ήθελε να είναι η Ισινμπάγεβα στον αγώνα για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε. Κι αν είχα βγει δεύτερη με πρώτη την Ινσιμπάγεβα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα θα ήταν πάλι επιτυχημένοι, διότι θα είχα πάρει το ασημένιο μετάλλιο και θα είχα χάσει από την Ισινμπάγεβα.

Αυτά που είπε ήταν ασέβεια προς τις άλλες αθλήτριες, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω, διότι θα ήθελε να είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα της. Πάντως και πολλές άλλες αθλήτριες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν για άλλους λόγους, όπως η Μούρες που δεν μπήκε στον τελικό και η Σπίγκελμπουργκ που δεν ήρθε καν στους Ολυμπιακούς λόγω τραυματισμού. Έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχουν ατυχίες, οι αγώνες, όμως, κερδίζονται στο στάδιο”, τόνισε η Στεφανίδη.