Βούτσης: Δεν συζητούνται πρόωρες εκλογές - Τα σενάρια της αντιπολίτευσης εξυπηρετούν συμφέροντα

«Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών. Δεν υπάρχει το ελάχιστο πρόσχημα» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι τα σενάρια υποκινούνται από πιέσεις συμφερόντων
Σε «απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται» απέδωσε ο κ. Βουτσης την πίεση της αντιπολίτευσης.
«Κάποιοι κύκλοι- συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές» τόνισε και έφερε ως παράδειγμα τους σχολάρχες που πιέζουν να μην γίνουν αλλαγές ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. «Οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές» υπογράμμισε.
«Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019» συμπλήρωσε ενώ, εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της κάτι που επιδιώχθηκε μέσω των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες. Ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα εντάσσεται επίσης σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ως καθοριστικό για την διαμόρφωση της κατεύθυνσης που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κυβερνητική του θητεία είναι εν μέσω τρικυμίας χαρακτήρισε το Συνέδριο του κόμματος ο Πρόεδρος της Βουλής.
Σημείωσε πως θα πρέπει να θωρακιστεί με αντισώματα για τις «ασθένειες» άσκησης της εξουσίας και να διαμορφωθούν συνειδητά βήματα για την υλοποίηση της ελπίδας.
Τέλος για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών επανέλαβε πως οι 4 άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.
koutipandoras.gr