«Ολική» επαναφορά της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Τσίπρας... Τι διεμήνυσε στους υπουργούς...

Ηχηρό μήνυμα ότι οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και ότι θα πρέπει να... ανασκουμπωθούν για δουλειά αναμένεται να δώσει τις προσεχείς ημέρες, μέσω και της...
σύγκλησης υπουργικού συμβουλίου στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας ο πρωθυπουργός.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα, παρά την επιστροφή του ίδιου στο Μέγαρο Μαξίμου, διαπίστωσε ότι ελάχιστοι είχαν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, αναβάλλοντας την επιστροφή τους για τις 20-12 Αυγούστου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, φέρεται να έχει πέσει... με τα μούτρα στη δουλειά, παρουσιάζοντας στην κυβέρνηση σχέδιο προτεραιοτήτων για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι πλούσιο σε προκλήσεις τόσο σε οικονομικό όσο σε πολιτικό επίπεδο.

Τα κρίσιμα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας με την αρωγή των υπουργών του είναι τα εξής:

Αποτίμηση της έως τώρα υλοποίησης του προγράμματος και των συμφωνηθέντων, που θα γίνει σε πρώτο βαθμό στο Euroworking Group στα τέλη του μήνα και, ακολούθως, στο Eurogroup του Σεπτεμβρίου, και την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, στόχος παραμένη το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη της δύσκολης διαπραγμάτευσης για την πρώτη αξιολόγηση, η παράταση της οποίας έφερε επιπλέον μέτρα. 'Οπως λένε οι ίδιοι αξιωματούχοι σε αυτό θα βοηθήσει και η συγκυρία του Brexit, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην Ευρώπη.

• Η ΔΕΘ και η παρουσία του πρωθυπουργού σε αυτή. Ναι μεν φέτος το... καλάθι δεν θα είναι γεμάτο, ωστόσο , ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει ζητήσει να εξαντληθούν οι δυνατότητες για εξοικονόμηση κονδυλίων που θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε παροχές, αλλά και να διαμορφωθεί μια θετική ατζέντα για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και, κυρίως, για τις προοπτικές της οικονομίας και τις προτεραιότητες όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων.

• Η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η οποία προς το παρόν είναι μόνο επιβαρυμένη με φόρους, με τον Αλέξη Τσίπρα να εφιστά την προσοχή στους υπουργούς προκειμένου να ελαφρύνουν το κλίμα, αλλά και να αποφύγουν την όποια ένταση.

• Τέλος, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από όλους την σταθερή προώθηση της εικόνας ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης και ότι σταδιακά όλοι οι δείκτες θα βελτιώνονται και μάλιστα με γοργό ρυθμό, κάτι που θα οδηγήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων...

newpost.gr