ΚΟΝΤΡΑ Ν.Δ.- ΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΕ ΟΝΝΕΔ

Μπρα ντε φερ για την ανίερη συμμαχία

Νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ρηγίλλης και την Ντόρα Μπακογιάννη άνοιξε η συμμετοχή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Κουρούση στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά για την Περιφέρεια Αττικής. Η πλευρά της πρώην υπουργού σπεύδει να αποστασιοποιηθεί από τις επιλογές του κ. Κουρούση και τον συνδυασμό Δημαρά, ενώ λόγο για «αποκλειστικά προσωπική απόφαση» κάνει και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη διαγραφή από τη Ν.Δ. «Στη Ρηγίλλης βλέπουν διαρκώς φαντάσματα...», σχολίαζαν με έμφαση στελέχη που κινούνται στη σφαίρα επιρροής της κ. Μπακογιάννη. Επιτελικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, στοχοποιούν ευθέως την πρώην υπουργό για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και την εντάσσουν σε έναν σχεδιασμό από την πλευρά της να
καταφέρει καίρια πλήγματα στη Ν.Δ. 

Ενδεικτική είναι η παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη θέση υπέρ του Μνημονίου που εκφράζει η κ. Μπακογιάννη και θεωρητικώς έρχεται σε αντίθεση με την «αντιμνημονιακή» λογική του συνδυασμού Δημαρά. «Οταν κανείς πολιτεύεται με αρχές και δεσμεύεται από συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, γίνεται καταγέλαστος όταν εγκαταλείπει αυτές τις θέσεις για να υπηρετήσει σκοπιμότητες... Πολιτική με σκοπιμότητες, με δολιοφθορές, είναι αδιέξοδος πολιτική», ήταν το φαρμακερό σχόλιό του (Αθήνα 9,84) που στόχευε τη διαγραφείσα βουλευτή. 

Παρά τις βολές της Ρηγίλλης, η κ. Μπακογιάννη διεμήνυε σε όλους τους τόνους χθες ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στην απόφαση του Χρ. Κουρούση να συμπλεύσει με τον κ. Δημαρά και να αποκηρύξει την επιλογή Κικίλια που έκανε η ηγεσία της Ν.Δ. Στενοί συνεργάτες της τόνιζαν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μπορεί να στήριξε τη δική της υποψηφιότητα στη μάχη του περασμένου Νοεμβρίου για το τιμόνι της Ρηγίλλης, αλλά πρόκειται για στέλεχος που κινείται στον πυρήνα των καραμανλικών στελεχών και δεν καθοδηγείται από την πρώην υπουργό. 

«Φταίει το κόμμα μου»
Το ίδιο μήνυμα εξέπεμψε από την πλευρά του και ο κ. Κουρούσης: «Εμένα δεν με έστειλε η κ. Μπακογιάννη και κανείς άλλος στο ψηφοδέλτιο αυτό. Με έστειλαν ο τρόπος και οι επιλογές που έκανε το κόμμα μου...», ανέφερε και πρόσθεσε ότι επέλεξε τον συνδυασμό του κ. Δημαρά επειδή «την κατάλληλη στιγμή δίνει διέξοδο σε κάποιους ανθρώπους που δεν θέλουν να κρυφτούν στα στενά κομματικά πλαίσια για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης». Επίσης τόνισε ότι παραμένει κομματικό μέλος της Ν.Δ. και αντιμετώπισε μάλλον αδιάφορα το ενδεχόμενο διαγραφής του: «Υπάρχουν διαγραφές ουσίας και υπάρχουν και τυπικές διαγραφές. Στη Ν.Δ. με γνωρίζουν. Ας αναρωτηθούν γιατί έφτασα να υποστηρίξω μια υποψηφιότητα διαφορετική από αυτήν που υποστηρίζει η Ν.Δ.». 

Διονύσης Νασόπουλος , nasopoulos@dolnet.gr tanea

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια