Υποψήφιοι πιστώστε τιμή στο όνομά σας

Άρθρο του Βαγγέλη Λαμπάκη στην Εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη


Είναι αλήθεια πως οι  νεότεροι Έλληνες μάθαμε  να μετράμε την δύναμη μας  από την αξία  των καταθέσεών μας, των μετοχών μας, των πολυτελών ακινήτων μας,   των πολυτελών αυτοκινήτων μας, των ταξιδιών μας, της εμφάνισης μας, του τρόπου ζωής μας γενικότερα. 
Αν θέλετε  συμπληρώστε στα παραπάνω και την κοινωνική θέση του καθενός μας π.χ. γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, πολιτικός και ίσως κάνα–δυο ακόμα περιπτώσεις.  


Πρέπει να προσθέσω σ’ αυτά  επίσης την κοινωνική δύναμη του καθενός  από τις  άριστες ή απλώς καλές δημόσιες σχέσεις του, τις διασυνδέσεις του με τους επιφανείς  της  κοινωνίας τα λεγόμενα «κονέ», τις κοινωνικές μαζώξεις!!!!!!!!!!!
Για την παιδεία  όμως του καθενός μας,  που  αυξάνει την δύναμη του ατόμου, ούτε λόγος. Και δεν αναφέρομαι στην επαγγελματική εξειδικευμένη γνώση  που είναι απαραίτητη προϋπόθεση  για να  εξασφαλίσει  στον καθένα μας  την ανάλογη επαγγελματική  επιτυχία.  
Όλα αυτά  λοιπόν  που  περιποιούσαν  τιμή  στον σύγχρονο  Έλληνα,  δυστυχώς αποτέλεσαν την αιτία της καταστροφής του. Γιατί στην
πλειονότητά μας οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε απαίδευτοι. Η απαιδευσία  δε,  αναπαράγει απαιδευσία και έτσι αφήσαμε απαίδευτη και με κακά   πρότυπα την  νέα γενιά.
Από νηπιακής  ηλικίας   αναζήτησα  το νόημα της λαϊκής παροιμίας «Η τιμή,  τιμή δεν έχει και  χαρά  σ΄ αυτόν που την έχει»
Ενόψει των επερχόμενων εκλογών  αναρωτιέμαι;  
Έχουν  συνειδητοποιήσει    οι  διατελέσαντες  πολιτικοί ταγοί του τόπου  αλλά και οι επίδοξοι  μνηστήρες του χώρου  ότι  η πατρωνία της πολιτικής ζωής  επ΄ αμοιβή   για την ανάμειξή τους ή μη με κάθε τρόπο,  κάθε άλλο παρά τιμή πιστώνει  στο όνομά τους και στο όνομα της οικογενείας τους ;;;;; και  ότι τελικά   το αντίτιμο  της κάθε  άνομης συναλλαγής τους, όσο και να ΄ναι,   είναι τελικά  μικρό,  εμπρός στον  διασυρμό του ονόματός τους;
Διότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και οι συμμαχίες που δημιουργούνται  είναι πρόσκαιρες και οι δήθεν φίλοι ευκαιριακοί !!!!!!!
Υποψήφιοι   πιστώστε τιμή  στο όνομά σας  και στο όνομα των παιδιών σας.
Μη χειραγωγείτε  τους πολίτες   για να εξυπηρετήσετε  τα ιδιοτελή σας συμφέροντα.  
Καταλάβετε  επιτέλους την ύστατη ώρα  ότι η κρίση  που  έπληξε   τους Έλληνες είναι πρωτίστως κρίση αξιών και όχι απλά οικονομική κρίση;;; 
Αποδεχθείτε  ότι με τα χρήματα πρέπει να αγοράζονται υλικά αγαθά (εφ’ όσον ανταποκρίνονται στην οικονομική δυνατότητα και τις ανάγκες του καθενός και όχι  στην ιδιότητα του πάτρωνα) και όχι για να εξαγοράζονται αξίες, η ανθρώπινη ανάγκη και τελικώς η ανθρώπινη συνείδηση. 
Αντιληφθείτε ότι μεγαλύτερη τιμή έχει το όνομα σας και το όνομα  των παιδιών μας και αυτό πρέπει να διαφυλάξετε, από τα λίγα που  σας προσφέρουν κάποιοι ως  αντάλλαγμα των άνομων υπηρεσιών σας, δίνοντας φαινομενικά λύση στο πρόβλημά σας ή στον εύκολο πέρα από τις δυνάμεις σας πλουτισμό σας, πλήττοντας κατά τα άλλα το αξιακό μας σύστημα.

Βαγγέλης Λαμπάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Αλεξ/πολης του συνδυασμού «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ»

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιγράφει μια κατάσταση που δυστυχώς υπάρχει όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη και είναι μια συμπεριφορά που οδήγησε την χώρα σε αυτό το σημείο.
    Μπράβο Βαγγέλη Λαμπάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ; ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ;
    ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περιγράφει μόνο Αλεξανδρή αλλά και άλλο Βαγγέλη βορειότερα και για κυριολεξία στο κέντρο του νομού . Εύγε Βαγγέλη Λαμπάκη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν έντιμους και ηθικούς ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου