Η διοίκηση Μηλιάκου έγραφε στα παλιά τις τα υποδήματα και τον ΑΣΕΠ


Ο έλεγχος που έγινε πρόσφατα στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, από την Επιθεώρηση, αποκάλυψε και κατέγραψε τη συστηματική παραβίαση μιας ουσιαστικής διάταξης της νομοθεσίας που αφορά τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με βάση τους οποίους έγιναν οι προσλήψεις στην ΑΤΕ.
Η διάταξη αυτή προβλέπει την ειδική – επί πλέον – μοριοδότηση των υποψηφίων, που δηλώνουν εντοπιότητα και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε ειδικά απομακρυ-σμένα καταστήματα, για χρονικό διάστημα, τουλάχιστον, 10 χρόνων.
Στην πράξη η διάταξη αυτή παραβιάστηκε αρκετές φορές (γύρω στις 20), αφού εργαζόμενοι που εισήλθαν στην τράπεζα με το «μπόνους» των επί πλέον μορίων, στη συνέχεια μετατέθηκαν, σε άλλα καταστήματα, πιο προσιτά και κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών.

Η Επιθεώρηση, στην καταγραφή της παρανομίας, επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας ευρύτερου προβλήματος, με την πιθανή προσφυγή κάποιων υποψηφίων που έμειναν εκτός τράπεζας, λόγω του ό,τι δεν δεσμεύτηκαν για 10ετή παραμονή σε ειδικό κατάστημα και δίνει εντολή για την τακτοποίηση του θέματος με την ανάκληση όλων των παράνομων μεταθέσεων που έγιναν.
Η ΔΑΔ ξεκίνησε την έρευνα των σχετικών περιπτώσεων, ο δε Σύλλογος ζήτησε, ήδη, το θέμα να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ δύο μεταθέσεις αυτής της μορφής, που είχαν αποφασιστεί από το ΠΥΣ και δεν είχαν ολοκληρωθεί, ανακλήθηκαν από το χθεσινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
 ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΔΥΣΗΣ.
Μετά από πρόβλημα φορολογικής υφής, που παρουσιάστηκε, η σύννομη, πλέον, καταβολή τουεπιδόματος για την αγορά ένδυσης και υπόδησης, (στους εργαζόμενους που το δικαιούνται), θα πρέπει να γίνεται, είτε με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς των ειδών, είτε με την ενσωμάτωση του επιδόματος στη μισθοδοσία, πράγμα που σημαίνει, πως θα υπάρξουν και γι  αυτό οι ανάλογες κρατήσεις.
Τα παραπάνω επεσήμανε η ΔΑΔ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Συλλόγου, με αφορμή εγκύκλιο που πάγωνε προσωρινά την καταβολή του ως άνω επιδόματος.
Το Τμήμα Οικονομικών Θεμάτων θα προβεί σε σχετικές συνεννοήσεις με τους ενδιαφερόμε-νους, μέσω του ΣΕΑΤΕ.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Οι περιπτώσεις δεν είναι μόνο 20 ....
    Θα αποδοθούν ευθύνες ή θα το κάνουμε και αυτό "γαργάρα"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Μηλιάκος είναι κουμπάρος του Καραμανλή και οι κουμπάρει ποτέ δεν πληρώνουν τους λογαραιασμούς.
    Ο Μηλιάκος και η παρέα του δεν πλήρωσε για τα ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ και θα ασχοληθούν μαζί του για θέματα ΑΣΕΠ ? χαχαχαχα

    Η ζημιά της ΑΤΕbank από τα συγκεκριμένα ομόλογα ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ... Όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολύτευση τον απειλούσαν με δικαστήρια ... μετά το θέμα ξεχάστηκε !

    "Μήνυση για μίζες στον Μηλιάκο..."
    http://www.inews.gr/61/minisi-gia-mizes-ston-miliako.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου