ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ Π.Ο.Α. - Α.Μ.Θ. 2014


ΤΕΤΑΡΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Εύκολη νίκη απέναντι στον ΑΟ Ορεστιάδας  με 9-1 πέτυχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος των προκριματικών  ΠΟΑ – Α.Μ.Θ..

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ΑΟ Ορεστιάδας εμφανίστηκε με πολλές ελλείψεις.

Στο άλλο παιχνίδι ο ΣΟ Ξάνθης κέρδισε  στην έδρα του με 6-4  το  Πνεύμαθλον Καβάλας και συνεχίζει να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα .  

Όλοι οι αγώνες   πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή  23 Μαρτίου στις 10:30 π.μ..

-Στο αγωνιστικό μέρος οι προκριματικοί αγώνες σκάκι των ΠΟΑ  φτάνουν  στο τέλος τους και μένουν  μόλις δυο κρίσιμες αγωνιστικές.


- Την κορυφή των προκριματικών των ΠΟΑ διεκδικούν μόνο δύο ομάδες .
Ο  ΣΟ Ξάνθης και  είναι ο μοναδικός που παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα,  έχοντας στο ενεργητικό του (8) οχτώ βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια .
Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, έχοντας τρείς νίκες, μία ήττα και (6) έξι βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια.

- Επίσης μεγάλη μάχη θα δοθεί  και για την παραμονή στην κατηγορία των προκριματικών των ΠΟΑ.
Είναι το  Πνεύμαθλον Καβάλας που έχει στο ενεργητικό του  σε τέσσερα παιχνίδια, μία νίκη, τρεις ήττες, (2) δυο βαθμούς και ο  ΑΟ Ορεστιάδας που δεν έχει σημειώσει ακόμα κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα  .  

Στον επόμενο γύρο o ΑΟ Ορεστιάδας για να έχει κάποιες  ελπίδες παραμονής στην κατηγορία των ΠΟΑ,  θα πρέπει να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από  τον ΣΟ Ξάνθης.
Σε αντίθετη περίπτωση η παραμονή του στην κατηγορία δυσκολεύει πολύ.
Ο λόγος είναι  γιατί στην τελευταία αγωνιστική,  παίζει στην έδρα του, με το   Πνεύμαθλον Καβάλας και θα πρέπει να ανατρέψει το 8 – 2  του  πρώτου γύρου.

Το θετικό αποτέλεσμα του ΑΟ Ορετιάδας βολεύει και τον  Εθνικό,  γιατί στα επόμενα δύο παιχνίδια που του απομένουν θα  αναζητά μόνο καθαρές  νίκες και όχι αποτελέσματα .

Αν τελικά δεν αλλάξει τίποτε στην βαθμολογία,  τότε όλα θα κριθούν για τον Εθνικό στην τελευταία αγωνιστική .


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης  θα  παίξει μέσα στην έδρα του ΣΟ Ξάνθης και χρειάζεται μόνο την  νίκη κάτω από κάποιες  προϋποθέσεις.
Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο αγώνα των προκριματικών έχασε  από τον ΣΟ Ξάνθης  με 3-7 στην έδρα του .
Έτσι για να ανέβει στην Α΄ Εθνική θα πρέπει να το ανατρέψει .

Ο Εθνικός στην αναμέτρηση του με τον ΑΟ Ορεστιάδας, είχε 9 Νίκες, και 1 ήττα.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά ήταν :
-Στην πρώτη σκακιέρα του Εθνικού ο ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ (ΕΛΟ 1981 FIDE) κέρδισε  τον ΣΑΚΙΖΛΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ (ΕΛΟ 1430 ) του ΑΟ Ορεστιάδας .
-Στην δεύτερη σκακιέρα ο ΤΕΡ - ΓΚΕΒΟΡΓΚΙΑΝ ΑΡΑΜ (ΕΛΟ 1918 FIDE) του Εθνικού, κέρδισε τον ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ (ELO 1325 ) του ΑΟ Ορεστιάδας .

-Στην τρίτη σκακιέρα ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΛΟ 2150) του Εθνικού, κέρδισε τον  ΣΑΚΙΖΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .

-Στην τέταρτη σκακιέρα ΓΙΑΚΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΕΛΟ 1585) του Εθνικού, κέρδισε τον ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ (EΛO 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .

-Στην πέμπτη σκακιέρα η ΧΑΤΖΙΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΟ 1354 ) του Εθνικού, κέρδισε την ΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  (ΕΛΟ 1375  ) του ΑΟ Ορεστιάδας .

-Στην έκτη σκακιέρα η ΑΙΒΑΖΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, κέρδισε την ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας.

-Στην έβδομη σκακιέρα η ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ  (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, έχασε από την ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ – ΜΑΡΙΝΑ (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

-Στην όγδοη σκακιέρα ο ΤΕΡ-ΓΚΕΒΟΡΓΚΙΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΛΟ 1440) του Εθνικού, κέρδισε την ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .

-Στην ένατη σκακιέρα ο ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΕΛΟ 1655 FIDE ) του Εθνικού, κέρδισε τον  ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟ  (ΕΛΟ 1000) του ΑΟ Ορεστιάδας.

-Στην δέκατη σκακιέρα ο Μπλίτσας Ορέστης (ΕΛΟ 1000) του Εθνικού, κέρδισε τον ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΟ (ΕΛΟ1000) του ΑΟ Ορεστιάδας .

Στην επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την Κυριακή στις 30  Μαρτίου θα παίξει εκτός έδρας με το Πνεύμαθλον Καβάλας .
Στο άλλο παιχνίδι ο ΑΟ Ορεστιάδας  θα φιλοξενήσει στην έδρα του τον ΣΟ Ξάνθης .

http://www.ethnikos-mgs.gr/
facebook : Εθνικός Σκάκι






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια