Συνάντησε Φερριώτισα δασκάλα και την Πηγή Δεβετζή στο Σικάγο ο Άκης Γεροντόπουλος

Στο Σικάγο βρίσκεται ο  Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, όπου ξεκίνησε την τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή 28 Μαρτίου με δυο πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Όταν επισκέφθηκε την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία, ένα από τα ελληνικά σχολεία της αμερικανικής πόλης, συνάντησε με συμπατριώτισσα μας δασκάλα από τις Φέρρες, η οποία διδάσκει εδώ και 42 χρόνια στο Σικάγο. Πρόκειται για την Τζούλια Καραδέδου, με την οποία είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει για τον Έβρο και την ιδιαίτερη πατρίδα της.
Λίγο αργότερα, στην  στην εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής ημαίας που πραγματοποιήθηκε στο Daley Plaza, ο κ.Γεροντόπουλος συνάντησε την συντοπίτισσα μας Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή, η οποία βρίσκεται στο Σικάγο με αντιπροσωπεία κορυφαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, καλεσμένοι της ελληνικής κοινότητας για τις εκδηλώσεις εορτασμού της ιστορικής επετείου του 1821. Οι δυο τους μάλιστα τα είπαν για λίγο και φωτογραφήθηκαν, πριν ο εβρίτης Υφυπουργός Εξωτερικών καταθέσει στεφάνι και παρακολουθήσει την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Ο κ.Γεροντόπουλος συναντήθηκε με τον τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σικάγου κ.Ιάκωβο στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον ευχαρίστησε για το σημαντικό ποιμαντικό έργο που επιτελείται διαχρονικά στην περιοχή από την εκκλησία, ενώ συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό.
Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε ακόμα στην περιοχή Greek Town το Ελληνικό Μουσείο, όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί με φωτογραφίες και διάφορα αντικείμενα, για την ιστορική διαδρομή της μετανάστευσης των Ελλήνων στις ΗΠΑ. Ξεναγήθηκε από τις υπεύθυνες και τον ενημέρωσαν για τα εκθέματα, αλλά και τον τρόπο δημιουργίας του συγκεκριμένου μουσείου.
Το απόγευμα ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στην προξενική κατοικία με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας του Σικάγου. Συζήτησε για αρκετή ώρα με τον καθένα ξεχωριστά, για πολλά από τα θέματα που αφορούν τους συμπατριώτες μας. Άκουσε τις σκέψεις και απόψεις τους, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικραστεί στην Ελλάδα και τα ζητήματα της αρμοδιότητας του που αφορούν τον Απόδημο ελληνισμό.

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, δεύτερο και τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια