Κάνουν στριπτίζ για να πληρώνουν το πανεπιστήμιο

Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών που εργάζονται σε strip clubs είναι φοιτήτριες, τις περισσότερες φορές από οικογένειες της μεσαίας τάξης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη. Ο λόγος που επιλέγουν να εργαστούν εκεί τόσες πολλές νέες κοπέλες είναι το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της εκπαίδευσης που τείνει να αφορά μόνο την ελίτ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη που δημοσιεύτηκα στο Βρετανικό Περιοδικό Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης «μερικές κοπέλες αρχίζουν να δουλεύουν ως στρίπερ πριν ακόμη ξεκινήσουν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις σπουδές τους χρήματα».

«Οι βασικοί λόγοι που οι φοιτήτριες στρέφονται στο στριπτίζ είναι το υψηλό κόστος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η έλλειψη διαθεσιμότητας δανείων και στήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και η δυνατότητα να συνδυαστεί η εν λόγω εργασία με τις απαιτήσεις των μαθημάτων λόγω της ευελιξίας στις ημέρες και τα ωράρια» αναφέρει η μελέτη, σύμφωνα με τονIndependent.

«Ακόμη και πριν την έναρξη των σπουδών τους αρκετοί ξεκινούν να χορεύουν στα κλαμπ προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα» επισημαίνουν οι ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο του Leeds που πήραν συνεντεύξεις από σχεδόν 200 χορευτές της Βρετανίας. Το 29% από αυτούς ήταν φοιτητές.

Οι φοιτητές μάλιστα αποτελούν «βασική δεξαμενή» για την ανεύρεση χορευτών από τα strip club. Μάλιστα μια πόλη με δυο Πανεπιστήμια έχει τουλάχιστον 12 τέτοια κλαμπ. Η μελέτη μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των χορευτών παλιότερα, οι οποίοι έμπαιναν στο επάγγελμα για να ‘βγάλουν καλά λεφτά’ και των σημερινών νέων που έχουν τελείως διαφορετικά κίνητρα».

Ο κοινωνιολόγος Teela Sanders δήλωσε στο περιοδικό Times Higher Educationότι οι περισσότεροι θεωρούν τους εαυτούς τους «χορευτές κι όχι εργαζόμενους του σεξ» καθώς «το στριπτίζ είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτό». Πρόσθεσε πάντως ότι το κίνητρο των φοιτητών για την εύρεση εργασίας σε strip club δεν ήταν πάντα οικονομικό. «Πολλοί τους χορευτές προέρχονται από οικογένειες της μεσαίας τάξης κι όχι από οικογένειες όπου τα χρήματα είναι μεγάλο θέμα».
tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια